22. oktober 2020
Rektor på Slagelse Gymnasium, Lotte Büchert, er ked af, at gymnasieelever har oprettet en såkaldt babe-julekalender. Men nu vil skolen bruge episoden til at lære noget af.
Rektor på Slagelse Gymnasium, Lotte Büchert, er ked af, at gymnasieelever har oprettet en såkaldt babe-julekalender. Men nu vil skolen bruge episoden til at lære noget af.
Foto: Jens Christian Bachmann
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter kras kritik: Nu inddrages »babe-kalender« i undervisningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter kras kritik: Nu inddrages »babe-kalender« i undervisningen

Selvom rektor på Slagelse Gymnasium Lotte Büchert er ked af elevers oprettelse af en online »babe-julekalender«, forsøger hun at vende det til noget positivt. Lærere inddrager nu kalenderen i undervisningen.

Slagelse - 11. december 2019 kl. 12:51
Af Fleur Sativa

- Der er kun ofre i denne her sag. Det er synd for skolen. Synd for pigerne. Og synd for de elever, der har sat sig for at vurdere andres udseende.

arrow Læs også: Rektor tager skarp afstand fra »babe-kalender«

Sådan siger rektor Lotte Büchert om sagen, hvor elever fra Slagelse Gymnasium via en online julekalender hver dag har udnævnt en pige fra skolen, som i kraft af sit udseende har gjort sig fortjent til en plads bag en kalenderlåge.

Men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget, lyder et velkendt ordsprog.

Og det samme mener Lotte Büchert. I hvert fald vil skolens rektor nu forsøge at vende julekalenderen, som hun ellers har kaldt både »sexistisk« og »nedværdigende«, til noget positivt.

- Vi kommer til at italesætte det her. Og derfor har jeg også allerede informeret lærerne om elevernes julekalender, hvor flere bagefter har tilkendegivet, at de vil inddrage den i deres undervisning, fortæller rektoren.

Fokus på ligestilling

For eksempel peger Lotte Büchert på, at en dansklærer - noget utraditionelt - vil bruge elevernes »babe-julekalender« som perspektivering til drama-stykket af Henrik Ibsen, Et Dukkehjem.

Stykket udspiller sig nemlig i en tid, hvor kvinden var opfattet som en »pyntegenstand« og behandler temaer, som fyldte meget i denne periode, såsom lighed mellem kønnene.

- Og med julekalenderen ser vi jo netop, hvordan vi i dag til stadighed accepterer, at piger og kvinder bliver objektiviseret. Det vil jeg gerne tage afstand fra. Men vi er også en uddannelsesinstitution, så vi er her for at lære - og det kan vi måske bruge det her til i stedet for bare at afstraffe, forklarer Lotte Büchert.

»I dag lukker vi låge nr. 8 op!! Og bag den gemmer sig en af de SMUKKESTE på SG (Slagelse gymnasium, red.)!! Byd velkommen til (navn) fra 2.y. (Navn) aka (navn), hun er en frisk og sjov pige, og hun er med på den værste... eller det var hun, for nu er hun optaget (...). Så I må nøjes med at kigge på hendes dejlige røv og skønne smil«, stod der blandt andet til én af billederne i »babe-julekalenderen«.

Screenshot_2

Julekalenderen, som i dag er lukket ned, vurderede og udvalgte kvindelige studerende ud fra deres udseende.


Ageren på de sociale medier

Efter skarp kritik af kalenderen og dens indhold, har eleverne, der står bag den, imidlertid valgt at lukke kalenderen ned. Her nåede derfor 'kun' at blive delt ti billeder af unge kvinder og ikke 24, som det fra start var tiltænkt.

Noget, rektoren fra Slagelse Gymnasium er glad for.

- Det er klart. Og det er jeg både af hensyn til de piger, der optrådte i kalenderen og de piger, der ikke var i den, fordi de ud fra et udseende-mæssigt kriterie blev valgt fra, fortæller rektor Lotte Büchert, der fra start har udtrykt, at hun har taget afstand fra kalenderen.

Rektoren peger dog samtidig på, at andre undervisere vil kunne bruge julekalenderen til at lære eleverne noget om ageren på de sociale medier. Dette er særligt vigtigt, da eleverne på skolen er underlagt retningslinjer for netop brugen af sociale medier.

Disse retningslinjer bryder elevernes påfund om en »babe-julekalender« med, vurderer Lotte Büchert:

- Men når vi har talt om det, kan det jo være, at eleverne næste år slet ikke vil have lyst til at lave en julekalender på de sociale medier. Eller at den måske vil have et andet indhold, hvis de opretter en, siger rektoren.

arrow Kraftig kritik bremser elevers »babe-julekalender«
11. december 2019 kl. 05:31 Opdateret: kl. 21:46
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk