13. august 2020
Akutafdelingen på Slagelse Sygehus er blevet kritiseret for at have dårlig ledelse, hårdt arbejdsmiljø og farlig patientsikkerhed. Men situationen på det vestsjællandske sygehus er ikke anderledes end på resten af landets sygehuse. Det erfarer Sjællandske, som en hel dag tog med på arbejde på akutafdelingen.
gallery icon

Se billedserie

Akutafdelingen på Slagelse Sygehus er blevet kritiseret for at have dårlig ledelse, hårdt arbejdsmiljø og farlig patientsikkerhed. Men situationen på det vestsjællandske sygehus er ikke anderledes end på resten af landets sygehuse. Det erfarer Sjællandske, som en hel dag tog med på arbejde på akutafdelingen.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter hård kritik af sygehus: Arbejdspres er ikke enestående

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter hård kritik af sygehus: Arbejdspres er ikke enestående
Slagelse - 08. juni 2019 kl. 08:03
Af Fleur Sativa
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et dårligt arbejdsmiljø, fare for patientsikkerheden og en ledelse, der ikke lytter.

arrow Læs også: Sygeplejerskers virkelighed: Følg en dag på akutafdelingen

Slagelse Sygehus har den seneste tid været mål for skarpe anklager og hård kritik af deres akutafdeling.

Men det vestsjællandske sygehus ligner mest af alt resten af landets sygehuse.

Det erfarer Sjællandske, som en hel arbejdsdag har fulgt sygeplejersker og snakket med patienter på akutafdelingen.

Kritikken begyndte ellers, da fire anonymiserede tidligere ansatte stod frem i TV2 ØST tilbage i maj måned. Her fremgik det blandt andet, at 21 sygeplejersker havde sagt deres job op alene i årets fire første måneder.

Flere af disse angiveligt på grund af de dårlige forhold. Men de beskrevne forhold er langt fra enestående.

I 2018 havde cirka 50 procent af medicinske afdelinger på landsplan for eksempel oplevet at have flere patienter, end der var plads til. Det viser nye tal fra Sundhedsdatastyrelsen, som interesseorganisationen Danske Patienter har analyseret.

Samtidig står flere ansatte fra landets sygehuse frem i DR2 dokumentaren »Jeg svigter mine patienter«, som blev sendt den 18. marts i år. Her fortæller de om at være stressede og ikke at have tiden til at yde god sygepleje.

Noget, som man også oplever på Slagelse Sygehus. Men det skyldes hverken modvilje eller ledelsen, fortæller flere af de sygeplejersker, Sjællandske har snakket med.

Som det er tilfældet i resten af landet skyldes det i stedet manglen på ressourcer.

I perioden fra 2001 til 2016 er beskæftigelsen på alle landets sygehuse steget med 17 procent, mens aktiviteten er steget med 75 procent, viser tal fra Dansk Sygeplejeråd.

En del af denne udvikling skyldes teknologisk og medicinsk udvikling, men den enkelte medarbejder løber også meget hurtigere end tidligere.

Derfor står ansatte på akutafdelingen på Slagelse Sygehus sammen og forsøger hver dag at gøre deres bedste. Det fortæller Tabita Grønvold, der i snart ni år har arbejdet som sygeplejerske på afdelingen.

- Der er blevet travlere, så jeg kan godt forstå nogle af de udtalelser, der har været. Der er også bare rigtig mange fejl i de udtalelser. For vi har det virkelig godt på afdelingen. Vi har et godt sammenhold, og vi har et rigtig godt arbejdsmiljø. Men vi har travlt. Og specielt i perioder har vi rigtig, rigtig travlt, forklarer hun.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk