23. juni 2021
Der var bestemt ikke enighed i byrådet om at skrive til Ankestyrelsen, at alt var gået efter reglerne, da kommunen tabte penge på at sælge tidligere DSB-grund til Professionshøjskolen Absalon. Foto: Arne Svendsen
Der var bestemt ikke enighed i byrådet om at skrive til Ankestyrelsen, at alt var gået efter reglerne, da kommunen tabte penge på at sælge tidligere DSB-grund til Professionshøjskolen Absalon. Foto: Arne Svendsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dyrt køb af DSB-grund gav debat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dyrt køb af DSB-grund gav debat
Opdateret 10. oktober 2017 kl. 10:10
Slagelse - 10. oktober 2017 kl. 07:37
Af Arne Svendsen

Der var bestemt ikke tilfredshed bordet rundt, da byrådet på sit møde skulle tage stilling til det udkast til udtalelse til Ankestyrelsen vedrørende køb af DSB-grund, som forvaltningen har udarbejdet.

arrow Læs også: Klage syltet i 2,5 år: Først nu indledes behandlingen

- Det er samlet set Slagelse Kommunes vurdering, at Slagelse Kommune lovligt kunne erhverve arealet med hjemmel i kommunalfuldmagten, da det skete med byudviklingsmæssigt formål, og da der i øvrigt var en væsentlig lovlig kommunal interesse i udnyttelsen af området, hedder det i udkastet.

Som var svar på en kritik fremført af Jørn Melchior Nielsen, Enhedslisten, der har klaget til tilsynet over, at Slagelse Kommune står til at tabe i alt 20 millioner kroner efter først et køb af en DSB-grund ved Sdr. Stationsvej og dernæst salget af samme til Professionshøjskolen Absalon.

Jørn Melchior Nielsen var ikke selv til stede på byrådsmødet, men hans partifælle Thomas Clausen fremførte, at Slagelse Kommune efter hans mening havde givet erhvervsstøtte til en selvejende statslig institution, hvilket han ikke mente var i orden.

- Du har udtalt til pressen, at hvis der er tale om støtte, så er det alle pengene værd. Hvor mange penge er det? spurgte Thomas Clausen borgmester Stén Knuth (V).

Det svarede borgmesteren ikke direkte på, men han gentog flere gange, at alt var foregået indenfor lovens rammer.

Villum Christensen (LA) mente dog, at der var tale om klar støtte til Absalon.

- Og da der er tale om en offentlig institution, som har et andet formål end kommunen, svarer det til at støtte en privat virksomhed, sagde Villum Christensen.

S vil ændre tal
S-gruppeformand John Dyrby Paulsen sagde, at partiet var med på hovedlinjerne i svaret, og man var positiv overfor Campus, men der var en række tal i svaret, som skulle ændres, hvis partiet skulle kunne stemme for.

Hans partifælle, tidligere borgmester Lis Tribler, rettede en kraftig kritik mod de oplysningerne hun som medlem af økonomiudvalget har fået, eller rettere ikke fået undervejs.

SF og Enhedslisten ønskede at få en mindretals-udtalelse med, men det blev ikke aktuelt, idet borgmester Stén Knuth foreslog at udsætte sagen, så man kunne få rettet svaret til efter de fremsatte ønsker.

arrow Grundsalg vakte palaver: Klage er havnet i syltekrukke
09. juli 2019 kl. 06:03 Opdateret: kl. 20:49
arrow Kommune afviser ulovlig erhvervsstøtte
06. oktober 2017 kl. 06:30 Opdateret: kl. 07:15
arrow Klage over byrådskolleger sendt til tilsynet
20. juli 2017 kl. 06:30 Opdateret: kl. 15:33
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk