30. maj 2020
Tidligere på året opsøgte den franske bulldog Frank en grædende kvinde på en kirkegård i Slagelse. Et møde, der skulle vise sig at redde kvindens liv. Nu er han regionsvinder af konkurrencen Danmarks Dyrehelt, der kåres af Agria Dyreforsikring. Foto: Fleur Sativa
Tidligere på året opsøgte den franske bulldog Frank en grædende kvinde på en kirkegård i Slagelse. Et møde, der skulle vise sig at redde kvindens liv. Nu er han regionsvinder af konkurrencen Danmarks Dyrehelt, der kåres af Agria Dyreforsikring. Foto: Fleur Sativa
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dyrehelt: Den franske bulldog Frank reddede kvinde fra selvmord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dyrehelt: Den franske bulldog Frank reddede kvinde fra selvmord
Slagelse - 18. oktober 2019 kl. 09:07
Af Fleur Sativa
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Klokken var cirka slået 21.30. Og egentlig var den blevet lidt mere, end den plejede at være.

Men en fredag aften for cirka tre måneder siden gik 28-årige Troels Hansen fra Slagelse alligevel den sædvanlige aftentur med sin franske bulldog, Frank. En tur, der skulle vise sig at få afgørende betydning for et andet menneskes liv.

Og samtidig en tur, der i dag betyder, at hunden Frank er udnævnt som regionsvinder af konkurrencen Danmarks Dyrehelt, der kåres af Agria Dyreforsikring.

Turen gik nemlig lige præcis denne aften igennem den nærliggende kirkegård, hvor en grædende kvinde sad alene på en bænk.

- Frank ser så kvinden og hiver i snoren for at komme hen og snakke med hende. Men han er ikke særlig gammel på det tidspunkt, så jeg forsøger at lære ham, at han ikke skal hen til alle mennesker, han ser, forklarer Troels Hansen, der derfor forsøger at kæmpe den ivrige hund med videre.

Det lykkes ham imidlertid ikke, og pludselig sidder kvinden med hunden Frank på sit skød. Hun krammer ham, mens hendes våde øjne drypper ned på den bløde pels. Kort efter viser det sig, at kvinden har spist et helt glas smertestillende piller.

Redder kvinde fra selvmordsforsøg

Hun er flygtning og har oplevet krigen i Kosovo, fortæller hun. Af den grund lider hun af posttraumatisk stress, og nu har hun mistet retten til sygedagpenge. Derfor vil hun dø. »For hvad skulle hun ellers?«

- Da hun siger det, ved jeg, at det kan jeg ikke lade sidde overhørrig eller holde for mig selv. Så jeg får hende overtalt til, at vi skal forbi sygehuset. Det tager cirka ti minutter at få hende overtalt, husker Troels Hansen.

Men hver af de ti minutter skulle hurtigt vise sig at tælle. For bare 15 meter fra indgangen til sygehuset kollapser kvinden, mens fråde kommer ud af hendes mund.

Her kommer en samarit heldigvis ved et tilfælde forbi fra sin vagt på sygehuset, og udøver hjertemassage på kvinden, mens Troels Hansen løber ind på akutafdelingen og henter hjælp. Et øjeblik senere står fem læger og sygeplejersker derfor rundt om kvinden på fortovet.

Og lidt senere står det klart. Kvinden overlever. Fordi hun fik hjælp i tide. Men også fordi hun sad lige præcis på den bænk, hvor Troels Hansen og hunden Frank, der ikke bare ville passere hende, gik forbi.

- Men var vi kommet afsted lidt senere, tør jeg ikke tænke på, hvad der var sket. Og havde jeg ikke haft Frank, havde jeg jo slet ikke været ude at gå, kan man sige. Og så var det også ham og ikke mig, der tog kontakt til kvinden, da vi gik forbi hende, forklarer Troels Hansen.

I dagene efter snakkede familien derfor om Frank som en vaskeægte »helte-hund«, og derfor lå det ikke fjernt for Troels Hansens kæreste Heidi Nielsen at nominere den franske bulldog til titlen som »Danmarks Dyrehelt« i en konkurrence, som Agria Dyreforsikring reklamerede for på Faceboook.

Familien - og hunden Frank - havde dog aldrig regnet med at vinde.

Pengepræmie doneres for at hædre familiemedlem

- Så det er selvfølgelig en glædelig overraskelse. Men jeg ved ikke, om jeg synes, at vi har gjort noget specielt. Vi har jo bare gjort det, man skulle gøre. Og det, som jeg tror og håber, at alle andre også ville gøre, siger Troels Hansen, som på vegne af hunden Frank nu har taget imod kåringen som regionsvinder af konkurrencen, et helt års sygeforsikring og 5.000 kroner, der skal doneres til et velgørende formål.

Samtidig er Frank i dag også med i kapløbet om titlen som »Danmarks Dyrehelt« på landsplan, hvor pengepræmien til et velgørende formål er 20.000 kroner.

Hvis Frank vinder, skal pengene gå til Dansk Blindesamfund og træning af deres førerhunde, forklarer Troels Hansen og kæresten Heidi Nielsen. Et formål, de allerede vundne 5.000 kroner også er tiltænkt:

- Det er egentlig fordi, at jeg lige har mistet min farmor. Og hvert år har vi fået en kalender med billeder af hundehvalpe for hver måned, hvor pengene fra kalenderen blev doneret til Dansk Blindesamfund. Så det er i hendes ånd, at vi vil gøre det, forklarer Heidi Nielsen.

For Troels Hansen har oplevelsen med kvinden, som blevet reddet på grund af hunden Franks ihærdighed desuden betydet, at han i fremtiden vil blive bedre til at lægge mærke til de mennesker, han møder.

- Jeg tager toget hver dag til København og kan se, hvordan folk sidder med hovedet begravet i deres telefon. Og hvis man snakker med en fremmed, så er man underlig. Men havde vi ikke snakket med kvinden den aften, var hun død, forklarer han og uddyber:

- For mig har oplevelsen derfor givet mere blod på tanden til at være mere åben overfor andre mennesker.

Hændelsesforløbet er udelukkende beskrevet ud fra Troels Hansens beretning. Han har ikke siden været i kontakt med kvinden.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk