17. maj 2021
Det er det skraverede område i vestbyen, der skal bebygges ifølge det kommende kommuneplantillæg. Det hedder dog i vedtagelsen fra udvalget, at der i den efterfølgende lokalplan skal tages behørigt hensyn til udsigtslinjer, støj og højden på beboelsen.
Det er det skraverede område i vestbyen, der skal bebygges ifølge det kommende kommuneplantillæg. Det hedder dog i vedtagelsen fra udvalget, at der i den efterfølgende lokalplan skal tages behørigt hensyn til udsigtslinjer, støj og højden på beboelsen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dyrby uenig med partifæller om strategi for vestbyen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dyrby uenig med partifæller om strategi for vestbyen
Slagelse - 20. januar 2018 kl. 07:12
Af Arne Svendsen

- Vi finder en løsning, og det er altså bedre at få indflydelse på, hvordan området kan indrettes, så beboerne bagved bliver mindst muligt generet. Frem for at stå hårdt på et nej og »pudse glorien« efter at være blevet stemt ned.

arrow Læs også: Møde om omdiskuterede boligplaner

Det siger borgmester John Dyrby Paulsen (S) i en kommentar til et par læserbreve fra markante socialdemokrater i Sjællandske de seneste dage.

Her har først tidligere byrådsmedlem Bodil Knudsen og senest »de tre musketerer«, Steen Bach Nielsen, tidligere borgmester og regionsformand, samt Svend Aage Christiansen og Tage Petersen, begge tidligere mangeårige byrådsmedlemmer og udvalgsformænd, kritiseret planerne om at åbne op for byggeri af boliger i den såkaldte grønne ring mellem Slagelse vestby og den vestlige omfartsvej.

- Tidligere byråd i Slagelse Kommune har ønsket at sikre borgerne grønne områder og fornuftige afstande til det overordnede vejnet. Den grønne ring rundt om Slagelse er en del af det værdigrundlag. Vi skal have natur og et støjfrit miljø i nærheden af vores boligområder. Folk har købt huse i tillid til den planlægning, skriver de tre musketerer.

De kalder det et alvorligt løftebrud, hvis der bliver ændret ved kommuneplanen, således at private boliginvestorer kan komme i gang med projekter vest for Roarsvejkvarteret.

Planer som beboerne har protesteret imod, og som da også blev stemt ned, da byrådet på sit sidste møde før jul vedtog kommuneplanen.

Som tidligere nævnt blev sagen dog rejst i det første møde i det nye udvalg for erhverv og turisme, hvor Knud Vincents (V) er formand. Han mente, der var begået en procedurefejl i forbindelse med afstemningen i byrådet, og foreslog derfor, at der udarbejdes et kommuneplantillæg, så området i vestbyen kan bebygges.

På trods af at socialdemokraterne havde stemt imod i byrådet, fik dette forslag også opbakning fra det socialdemokratiske udvalgsmedlem Flemming Erichsen, og blev også senere bakket op af John Dyrby Paulsen.

Der vil ikke kunne samles et flertal imod kommuneplantillægget i byrådet, da John Dyrby Paulsens støtte i dysten om borgmesterposten, Villum Christensen (LA), jo i denne sag er helt på linje med Venstre og Dansk Folkeparti. At sagen fik et andet udfald før jul i det »gamle« byråd skyldtes, at løsgænger Tonny Borgstrøm undlod at stemme.

arrow Bygherre og borgere skal snakke om vestby-plan
09. februar 2018 kl. 07:03 Opdateret: kl. 17:38
arrow Socialdemokrater alligevel med på omdiskuteret byggeri
08. januar 2018 kl. 06:27 Opdateret: kl. 23:26
arrow Beboere i Slagelse vestby har glædet sig for tidligt
04. januar 2018 kl. 06:38 Opdateret: kl. 10:16
Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk