24. september 2021
Brintbussagen burde ikke kunne eksplodere, som det blev tilfældet, mener John Dyrby Paulsen. Her i selskab med forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V).
Brintbussagen burde ikke kunne eksplodere, som det blev tilfældet, mener John Dyrby Paulsen. Her i selskab med forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V).
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dyrby slår fast: - Jeg var ikke en del af drejebogen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dyrby slår fast: - Jeg var ikke en del af drejebogen
Opdateret 13. januar 2018 kl. 08:59
Slagelse - 13. januar 2018 kl. 08:00

2017's første måneder stod på drøftelse af brintbussatsning i Korsør, og borgmester John Dyrby Paulsen (S) indrømmer, at han ikke vaklede i troen på, at projektet var gangbart.

arrow Læs også: Affejer Venstre-forslag: - Jeg betragter den sag som død

Det fortæller han i lørdagens Sjællandske.

- Vi var enige om, hvad vi skulle. I starten af februar satsede vi på brint. Alle var enige, husker borgmesteren, der indrømmer, at han indtil efter et borgermøde på Slagelse Bibliotek i marts var klar til at sætte kursen fremad i forhold til projektet.

- Men så gik det fuldstændig galt, forklarer han og uddyber, at han efter mødet mødtes med en nu fyret embedsmand fra Slagelse Kommune, som var leder af projektet.

- Jeg mødtes med vedkommende, fordi det på vælgermødet på biblioteket blev sagt, at det der med brintbusser bare kørte. Men det gjorde det jo ikke åbenbart. Og egentlig lyttede jeg bare, siger John Dyrby Paulsen, der i dag undrer sig over, at en sådan sag kan udløse sådan et brag.

- Går man tilbage til substansen, er det mærkeligt, at sådan en relativ lille sag kunne eksplodere. Det er absurd, siger John Dyrby Paulsen, som senere modtog en mail med en ganske omdiskuteret såkaldt drejebog for fyring af to topdirektører og en chef, herunder kommunaldirektør Jane Wiis og leder af Ledelsessekretariatet Tina Wahl, som nu begge er ude af Slagelse Kommune.

John Dyrby Paulsen er senere blevet kritiseret for sin rolle i forhold til den såkaldte drejebog. En rolle, som han pure afviser.

- Jeg var ikke en del af det, påpeger John Dyrby Paulsen, som husker, at sagen i april endte ud i en kontakt til Kommunernes Landsforening (KL).

Senere i forløbet fik viceborgmester Villum Christensen (LA), dengang qua sin rolle som formand for erhvervs-, plan- og miljøudvalget, en næse af Kommunernes Landsforening for overtrædelse af styrelsesloven. Det for at blande sig i forvaltningens dagsordener og indstillinger til dem, hvor han særligt blev kritiseret for at få føjet EUE ind.

Det var der dog en god grund til, forklarede Villum Christensen, der mener at have fået ændret noget, der var åbenlyst forkert.

Og skal en udvalgsformand egentlig ikke gøre det, spørger John Dyrby Paulsen.

- At Villum får kritik af KL, fatter jeg ikke. Hvis du ikke skal blande dig som formand, hvis noget er forkert, hvad er din rolle så? Faktisk synes jeg, at borgmesteren har blandet sig for lidt, siger John Dyrby Paulsen, der også i forhold til en undersøgelse af Villum Christensen - ønsket af Venstres Knud Vincents, som Socialdemokratiet tidligere har stemt blankt til - kan frygte, at man ikke kommer et hak videre. Men han vil gerne se på et ønske om yderligere undersøgelser, lyder det.

Læs stort interview i Sjællandske lørdag.

arrow Undsiger udvalgsformand: - Du taler usandt, Villum
23. september 2017 kl. 07:00 Opdateret: kl. 07:57
arrow Udvalgsformand overtrådte styrelseslov: Byråd vil ikke forfølge sagen
19. september 2017 kl. 08:00 Opdateret: kl. 12:23
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk