15. december 2018
Borgmester John Dyrby Paulsen (S) bryder sig ikke om at tabe i badminton, og han er irriteret over, at næsten 100 skattearbejdspladser nu forsvinder fra Korsør. Foto: Peter Andersen
gallery icon

Se billedserie

Borgmester John Dyrby Paulsen (S) bryder sig ikke om at tabe i badminton, og han er irriteret over, at næsten 100 skattearbejdspladser nu forsvinder fra Korsør. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dyrby irriteret over at Skat lukker i Korsør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dyrby irriteret over at Skat lukker i Korsør
Slagelse - 12. januar 2018 kl. 07:32
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Gårsdagens nyhed i Sjællandske om, at Skattecenter Korsør med næsten 100 arbejdspladser lukker i 3. kvartal i år blev modtaget med irritation af borgmester John Dyrby Paulsen (S).

arrow Læs også: »Hyklerisk« borgmester kritiseres for at ærgre sig: Her er hans modsvar

- Det er da brandærgerligt. Og jeg troede faktisk i efteråret, at der blev lyttet til vores argumenter om, at det ikke virker logisk at nedlægge et velfungerende skattecenter i Korsør, når det er besluttet at omlægge hele skattevæsenet, så det skal have næsten 2000 nye medarbejdere frem mod 2021, siger John Dyrby Paulsen til Sjællandske.

De små 100 medarbejdere i Korsør skal flyttes til Næstved, Roskilde eller Odense. Skat har tidligere oplyst, at mellem 1000 og 1400 medarbejdere skal flytte og skifte arbejdssted i forbindelse med, at Skat skal ændres til et nyt skattevæsen med syv faglige styrelser.

Ifølge John Dyrby Paulsen kan de mange flytninger hurtigt blive dyre.

- Hvis man flytter skattefolk hen til steder, hvor der ikke er plads, så kan det blive rigtigt dyrt, hvis der også skal bygges, siger John Dyrby Paulsen.

Han håber, at skatteflytningen fra Korsør vil komme til at præge regeringens plan om den næste runde af udflytning af statslige arbejdspladser.

- Vi skal da bruge alle de skud, vi har i bøssen, og når vi nu står til at miste næsten 100 statslige arbejdspladser, så er det da mit håb, at vi derfor kommer i betragtning, når den næste runde af udflytninger af statsjob kommer om ikke så længe, siger John Dyrby Paulsen.

Det var tilbage i 2014, at Skat besluttede, at syv skattecentre af 27 skulle lukke. Blandt andet centeret i Korsør. I efteråret 2016 forlød det, at lukningen skulle være gennemført senest ved udgangen af 2019. Det blev altså i stedet 2018.

Huset med adressen Storebælts Erhvervspark 3 i Korsør er bygget af Difko med netop det formål at skulle rumme ToldSkat, der blev til via en fusion mellem toldvæsen og skattevæsen i 1990. Huset er specielbygget til told og skat og har plads til 160 medarbejdere.

arrow Ærgerlig borgmester: - Vi får 12 arbejdspladser, men mister 100
17. januar 2018 kl. 22:21 Opdateret: kl. 22:25
arrow Også Slagelse gør sine hoser grønne: Vil score arbejdspladser
16. januar 2018 kl. 06:00 Opdateret: kl. 15:45

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk