16. oktober 2018
En glad John Dyrby Paulsen kunne fortælle, at han har 17 mandater bag sig som borgmester. Venstre og DF mener dog stadig, at der kan ligge nogle muligheder for dem i dagens fintælling og optælling af personlige stemmer. Foto: Claus Bech Scanpix
gallery icon

Se billedserie

En glad John Dyrby Paulsen kunne fortælle, at han har 17 mandater bag sig som borgmester. Venstre og DF mener dog stadig, at der kan ligge nogle muligheder for dem i dagens fintælling og optælling af personlige stemmer. Foto: Claus Bech Scanpix
Foto: Claus Bech/Scanpix Denmark
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dyrby danner flertal: Ny borgmester i Slagelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dyrby danner flertal: Ny borgmester i Slagelse
Opdateret 22. november 2017 kl. 04:09
Slagelse - 22. november 2017 kl. 03:42
Af Arne Svendsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det bliver efter alt at dømme socialdemokraten John Dyrby Paulsen, der trækker sig sejrrigt ud af kampen om borgmesterposten i Slagelse. Dermed må den siddende borgmester Stén Knuth sandsynligvis aflevere kæden trods et valg, hvor Venstre holdt skansen og bevarede sine 10 mandater.

arrow Læs også: En »løs aftale« er et benspænd for Dyrby

Det stod klart kort før klokken 03 i nat efter flere omgange med forhandlinger. Her kunne John Dyrby Paulsen fortælle pressen, at han har 17 mandater bag sig i en konstituering.

Mandaterne bag konstitueringen er 12 socialdemokrater, to nyvalgte SF-ere, samt et medlem fra Enhedslisten, et nyvalgt medlem for Det Radikale Venstre og et medlem fra Liberal Alliance. I alt 17 ud af byrådets 31 medlemmer.

Liberal Alliance mistede det ene af sine to medlemmer ved valget, hvor partiets tilslutning blev halveret, og partiets gruppeformand Villum Christensen havde erklæret, at partiet ikke ville komme til at hænge borgmesterkæden på en rød borgmester.

- Men det gør vi jo heller ikke, da der allerede er flertal for John Dyrby Paulsen uden os, sagde kandidat for Liberal Alliance, Mick Keller, til Sjællandske ved 03-tiden.

Der var på et tidspunkt forhandlinger om en noget bredere konstituering, hvor også Dansk Folkeparti var med. DF gruppeformand Ann Sibbern meddelte dog efterfølgende, at DF ikke ville kunne tilslutte sig den politik, som der blev lagt op til.

Hos Venstre siger gruppeformand Knud Vincents, at man nu vil afvente onsdagens fintælling. Her satser man på, at det måske kan vise sig, at Dansk Folkeparti skal have fem mandater i stedet for de fire det endte med. Det vil dog kræve, at der bliver flyttet omkring 1210 stemmer.

Samtidig vil det måske kunne give nogle andre muligheder, hvis det viser sig, at det enlige mandat til Liberal Alliance ikke går til Villum Christensen, som Venstre ikke vil samarbejde med, men til Mick Keller.

arrow Venstre villig til at vrage Knuth
22. november 2017 kl. 03:40 Opdateret: kl. 09:31
arrow Ham Venstre gerne vil samarbejde med
20. november 2017 kl. 19:55 Opdateret: kl. 19:55
arrow - Vi kommer aldrig til at give magten til rød blok
18. november 2017 kl. 08:00 Opdateret: kl. 18:37

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk