13. juni 2021
Det, som til at starte med bare skulle være tidsfordriv og i den gode sags tjeneste, er i dag blevet Christina Holme Larsens nye levevej. Fra i dag slår hun nemlig dørene op til restaurant »C Mad Klubben« nær Stillinge Strand. Det sker cirka et år efter, hun ellers mistede sit kokke-job hele to gange grundet krisen og derfor tilbød andre et varmt måltid mad til billige penge - bare for at have noget at stå op til.
Det, som til at starte med bare skulle være tidsfordriv og i den gode sags tjeneste, er i dag blevet Christina Holme Larsens nye levevej. Fra i dag slår hun nemlig dørene op til restaurant »C Mad Klubben« nær Stillinge Strand. Det sker cirka et år efter, hun ellers mistede sit kokke-job hele to gange grundet krisen og derfor tilbød andre et varmt måltid mad til billige penge - bare for at have noget at stå op til.
Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Drøm går i opfyldelse: Christina mistede sit kokke-job - nu slår hun dørene op for egen restaurant

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Drøm går i opfyldelse: Christina mistede sit kokke-job - nu slår hun dørene op for egen restaurant

Fra i dag åbner restaurant »C Mad Klubben« nær Stillinge Strand. Bag den står Christina Holme Larsen, der for cirka et år siden mistede sit kokke-job som følge af coronakrisen. Restaurantåbningen er - omend uventet - en drøm, der går i opfyldelse.

Slagelse - 11. maj 2021 kl. 10:03
Af Fleur Sativa

Bliver man sulten efter en tur i vandet, er der nu en ekstra mulighed for at få noget i maven nær Stillinge Strand 11 kilometer nordvest fra Slagelse. I lokaler på adressen Drøsselbjergvej 119 åbner nemlig i dag restaurant »C Mad Klubben«.

Bag den står Christina Holme Larsen, der under coronakrisen tilbød andre - særligt ensomme ældre, der ikke turde gøre indkøbene af frygt for smitte - et varmt måltid mad for billige penge.

Konceptet var simpelt: På en Facebook-gruppe under navnet Corona Madklubben kunne folk bestille dagens ret. Herefter handlede Christina Holme Larsen ingredienserne i den lokale Netto og satte gryderne over i sit eget køkken.

Men det, som til at starte med bare skulle være tidsfordriv og i den gode sags tjeneste, indtil en ny mulighed dukkede op, er i dag altså blevet Christina Holme Larsens nye levevej.

Og faktisk er det en drøm,der nu går i opfyldelse.

- Siden jeg stod i lære som tjener, der har jeg altid sagt: »Det der, det skal være mit sted en dag«. Og nu sker det så. 30 år efter, fortalte den nu selvstændige kok og restaurantejer tidligere på året, da hun overtog lokalerne.

Stegt flæsk ad libitum

Siden har stedet, der har båret navne som både »Momi« og »Strandens Restaurant«, fået en overhaling og et nyt skilt. Med navnet »C Mad Klubben« tænker Christina Holme Larsen tilbage på det, der faktisk startede det hele: Nemlig coronakrisen.

- Det hele startede jo hjemme i køkkenet, fordi jeg blev hjemsendt og mistede mit job. Og konceptet har hele tiden været, at det skulle være klassisk dansk mad, som alle kunne spise. Og det holder jeg fast på, forklarer hun og kalder den nyåbnede restaurant for »en familierestaurant med et tvist«

Artiklen fortsætter efter billederne...

Sådan så det ud, dengang Christina Holme Larsen startede og tilberedte mad hjemmefra sit køkken - leveret til borgere fra sit stuevindue. Foto: Anders Ole Olsen

Lørdag blev der holdt reception, hvor Slagelse Garden kom og spillede på adressen Drøsselbjergvej 119 i krydset ved Stillinge Strand, der tidligere har båret navne som både »Momi« og »Strandens Restaurant«. Privatfoto

Således er der lige fra blåmuslinger til steaks på menukortet. Med andre ord: »Noget for alle«, vurderer Christina Holme Larsen, der også hver torsdag vil tilbyde »all you can eat« med variende mad ad libitum.

- Vi starter denne uge med stegt flæsk. Så det bliver næsten ikke mere klassisk dansk, fortæller hun og peger på, at stedet ikke kun er en familierestaurant i kraft af dets menukort.

- Det er også en familierestaurant forstået på den måde, at det er helt nede på jorden. Der kommer for eksempel ikke duge på bordene. Det skal være et sted, hvor man kan vade ind med badetøfler på, forklarer Christina Holme Larsen.

Knald eller fald

Det koncept tiltaler umiddelbart flere. I hvert fald er de første bookinger til en middag rundt om et af bordene i den i alt 140 kvadratmeter store restaurant allerede booket, lyder det.

Artiklen fortsætter efter billederne...

Ifølge Christina Holme Larsen har hun altid drømt om at overtage lige præcis de lokaler, hun nu åbner restaurant i. Privatfoto

De første bookinger til en middag rundt om et af bordene i den i alt 140 kvadratmeter store restaurant er allerede booket, lyder det. Foruden pladsen indendørs er der også et stort udeareal. Privatfoto

Konceptet har hele tiden været dansk mad - og sådan fortsætter det, lover Christina Holme Larsen. Privatfoto

Men selv om det øjensynligt starter godt, åbner Christina Holme Larsen alligevel med store sommerfugle i maven. Der er nemlig netop behov for gæsterne, hvis succesen skal fortsætte, fortæller hun.

"Jeg har drømt om det her længe. Så nu gør jeg det, men selvfølgelig er det »knald eller fald«"
- Christina Holme Larsen,
C Mad Klubben

- Jeg har drømt om det her længe. Så nu gør jeg det, men selvfølgelig er det »knald eller fald«. For jeg står jo pludselig med mange flere udgifter. Så det er klart, at der skal nogle igennem, før det kan løbe rundt, forklarer Christina Holme Larsen, der aldrig selv havde troet, at hun ville stå som restaurantejer her bare et år efter, hun mistede sit arbejde.

- Jeg kan næsten ikke selv følge med. Det er også det, der gør det så svært at tro på, siger hun tydeligt berørt.

- Det har var jo aldrig sket, hvis ikke kunderne og opbakningen var der. Så jeg er virkelig, virkelig glad og taknemmelig, slår hun fast.

Foruden den nyåbnede restaurant har Christina Holme Larsen også for nylig åbnet en smørrebrødsvogn med fast placering på Nytorv i Slagelse. Hun fortsætter desuden med at tilbyde catering og »dagens ret« som ofte købes af de ældre, hun startede med at sælge til, da hun startede med at tilbyde mad fra sit køkken.

Hvor langt tror du Danmark når ved EM
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk