8. august 2020
Prins Henrik var adskillige gange i Skælskør, både på officielt besøg med dronningen tilbage i 1999 for at åbne Borreby Teater - og i særdeleshed i kraft af sin passion for dragebådssejlads sammen med Harboes direktør Bernd Griese. 

Prins Henrik gæstede i 2008 Harboes Bryggeri ved det store 125-års-jubilæum. Samme år blev Harboe også udnævnt som Kongelig Hofleverandør. Her ses prins Henrik sammen med administrerende direktør Bernd Griese, der i årevis har været sejlerkammerat med prins Henrik. I baggrunden er det koncerndirektør Ruth Schade. Arkivfoto: Kristian Buchmann
gallery icon

Se billedserie

Prins Henrik var adskillige gange i Skælskør, både på officielt besøg med dronningen tilbage i 1999 for at åbne Borreby Teater - og i særdeleshed i kraft af sin passion for dragebådssejlads sammen med Harboes direktør Bernd Griese. Prins Henrik gæstede i 2008 Harboes Bryggeri ved det store 125-års-jubilæum. Samme år blev Harboe også udnævnt som Kongelig Hofleverandør. Her ses prins Henrik sammen med administrerende direktør Bernd Griese, der i årevis har været sejlerkammerat med prins Henrik. I baggrunden er det koncerndirektør Ruth Schade. Arkivfoto: Kristian Buchmann
Foto: Kristian Buchmann
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dragerne knyttede prins Henrik til Skælskør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dragerne knyttede prins Henrik til Skælskør
Slagelse - 15. februar 2018 kl. 08:51
Af Mette Kjær Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er ingen tvivl om, at dragebådene har fyldt meget i den nu afdøde prins Henriks liv. Og med dragebådene fulgte en lang række venskaber. Blandt andet med Bernd Griese, der er administrerende direktør for Harboes Bryggeri i Skælskør.

arrow Læs også: Uden Prins Henriks indsats intet besøgscenter

De to har sejlet dragebåde sammen - både i Danmark og i udlandet - i årevis - og sås privat. Det var også Bernd Griese, der i 2001 først skænkede en dragebåd til kronprins Frederik og siden i 2003 også skænkede en dragebåd, der fik navnet »Najade«, til prins Henrik.

Prins Henrik har også deltaget i flere Danmarksmesterskaber i dragesejlads i Skælskør - både i 2001 og 2005. Desværre forhindrede en nyopereret skulder prinsgemalen i at deltage igen i 2008. Her tog han i stedet del i fejringen af Harboes Bryggeris 125-års-jubilæum - og besøgte i samme ombæring Agersø.

De to dragebåde står i øvrigt nu udstillet i Harboes nye besøgscenter.

Tilbage i 1999 besøgte dronning Margrethe og prins Henrik sammen Skælskør som en del af deres årlige sommertogt. Det var første gang siden 1956, at Solskinsbyen havde officielt royalt besøg - den gang var det kong Frederik og dronning Ingrid sammen med døtrene Benedikte og Anne-Marie, der besøgte byen.

I 1999 blev der bygget en 100-meter-lang badebro ved Kobæk Strand, som prins Henrik og dronning Margrethe kunne sejle til i chaluppen. Årsagen var den, at Skælskør Havn er for smal til at Kongeskibet Dannebrog kan sejle ind og lægge til. Da de først var kommet i land, besøgte de blandt andet Skælskør Rådhus sammen med den forhenværende borgmester Hans Chr. Nielsen og det keramiske Guldagergaard, hvorfra byens gave til regentparret også kom i form af en keramisk skulptur og et solur. Avisens arkiver fortæller også, at der blev tid til et uofficielt besøg og omvisning på Borreby Gods.

Borreby Gods har også haft besøg af prins Henrik tilbage i 2012, hvor prinsgemalen stod for den officielle åbning af det nye teater sammen med godsejer Joachim Castenschiold.

- Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond valgte at støtte byggeriet af Borreby Teater. Det havde stor betydning for os, og det var en blåstempling af vores projekt. Derfor var det også naturligt at invitere dronningen eller prinsen til at komme at indvie teatret, fortæller Joachim Castenschiold, der er godsejer på Borreby Gods.

- Det var en super dag, da vi indviede Borreby Teater. Min hustru og jeg kørte med prins Henrik i karret ledsaget af Gardehusarregimentets Hesteskadron igennem alleen op til godset - det var helt særligt. Prinsen blev og så hele forestillingen (Jekyll & Hyde, red.), og bagefter blev han længe for at tale med skuespillerne og vores frivillige. Det var et kæmpestort øjeblik for os, mindes Joachim Castenschiold.

- Vi deltager alle i sorgen og flager også på halv, fortæller godsejeren.

Det har desværre ikke været muligt at få en kommentar fra Bernd Griese fra Harboes Bryggeri.

arrow Royal bisættelse markeres med kirkeklokker, møller og flag
20. februar 2018 kl. 08:08 Opdateret: kl. 08:10
arrow Præst tæt på kongefamilien bisætter prins Henrik
20. februar 2018 kl. 06:30 Opdateret: kl. 06:30
arrow Over 5000 så mandag prins Henriks båre
19. februar 2018 kl. 20:11 Opdateret: kl. 20:20
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk