20. september 2020
Det var dette værelse, at Morten Schou skulle være flyttet ind i fra den 1. januar. Foto: Helge Wedel
gallery icon

Se billedserie

Det var dette værelse, at Morten Schou skulle være flyttet ind i fra den 1. januar. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dræbt med de bare næver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dræbt med de bare næver
Slagelse - 05. januar 2018 kl. 06:15
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Selve grundlovsforhøret foregik for lukkede døre, men dørene blev åbnet, da dommer Ole Stryhn afsagde kendelse om varetægtsfængsling af den 53-årige, der er sigtet for at have dræbt 32-årige Morten Skou på værelse 37 på Svenstrupgaard sent om eftermiddagen onsdag den 27. december. Sjællandske har fået aktindsigt i retsbogen, hvor dommeren i sin kendelse fastslår, at »det er ubestridt, at sigtede efter et håndgemæng med forurettede tog fat om forurettedes hals, og at forurettede efterfølgende afgik ved døden.«

arrow Læs også: Vidne nægtet adgang til retssal efter uro

Dommeren noterer endvidere, at uanset om Morten Skou har begået vold mod den 53-årige, så er der begrundet mistanke om, at den 53-årige er skyldig i sigtelsen for drab.

Af retsbogen fremgår også, at den 53-årige en gang er dømt for vold og en gang for trusler. Men han har også en verserende voldssag, der endnu ikke er faldet dom i. Det får dommeren til i sin kendelse om varetægtsfængsling at fastslår, at den 53-årige frygtes at vil begå ny voldelig kriminalitet på fri fod, ligesom han vil kunne påvirke de vidner, som politiet skal afhøre. Blandt andet på det værtshus hvor de to opholdt sig, inden det skæbnesvangre håndgemæng på værelse 37.

Udlejer og administrator på Svenstrupgaard, Lis Rosenfelt Ottosen, har tidligere her i Sjællandske beskrevet den sigtede 53-årige som noget diktatorisk, men hun havde også stille og rolige samtaler om praktiske ting med ham på det værelse, der i dag er gerningssted for et drab.

- Han viste mig også billeder af sine børn. Blandt andet en sød lille lyshåret pige. Da jeg spurgte ham, hvor mange børn, han havde, var hans svar, at det vidste han egentlig ikke, fortalte Lis Rosenfelt Ottosen.

Den 53-årige var før sin indflytning på Svenstrupgaard i begyndelsen af december blevet smidt ud af forsorgshjemmet Toften i Slagelse, fordi han var voldelig mod de øvrige beboere.

Den 53-årige er varetægtsfængslet til den 24. januar, hvor det ifølge retsbogen er aftalt, at et retsmøde om forlængelse af fængslingen skal foregå via videolink, så den 53-årige ikke fysisk skal møde op i Retten.

Han nægter sig skyldig i drab.

arrow Retssag lakker mod enden: 53-årig tiltalt ked af drab
06. juni 2018 kl. 06:10 Opdateret: kl. 22:37
arrow Drabstiltalt nægter manddrab: - Det var ham eller mig
01. juni 2018 kl. 06:00 Opdateret: kl. 10:48
arrow Kvalte 53-årig sit offer med vilje? Drabssag starter i dag
31. maj 2018 kl. 05:50 Opdateret: kl. 22:15
Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk