28. september 2020
En 53-årig mand, som i forvejen sidder varetægtsfængslet for drab, er ved Retten i Næstved blevet dømt for vold. Tre måneders ubetinget fængsel.
En 53-årig mand, som i forvejen sidder varetægtsfængslet for drab, er ved Retten i Næstved blevet dømt for vold. Tre måneders ubetinget fængsel.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Drabssigtet dømt for kvælertag på forsorgshjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Drabssigtet dømt for kvælertag på forsorgshjem
Slagelse - 21. februar 2018 kl. 06:30
Af Carsten Lysdal

Den drabssigtede, 53-årige mand, der anklages for at have kvalt 32-årige Morten Skou den 27. december, er nu blevet dømt i en anden sag - rettere for den vold, der fik ham smidt ud af forsorgshjemmet Toften i Slagelse en lille måned før drabet på Svenstrupgaard i Svenstrup.

arrow Læs også: Idømt 12 års fængsel for drab: Ankesag er nu berammet

Ved Retten i Næstved blev manden mandag kendt skyldig og dømt for forsætligt legemsangreb - i øvrigt som han er blevet det et par gange før.

I det aktuelle tilfælde blev han dømt for at sparke benene væk under en mandlig beboer på Toften og efterfølgende tage halsgreb på ham.

Volden, som fandt sted på forsorgshjemmet den 28. november sidste år kort efter midnat, koster den 53-årige, som i forvejen sidder fængslet for drabet på Morten Skou, tre måneders ubetinget fængsel.

Ubetinget, fordi han også tidligere er dømt for vold, præciserer anklager Lotte Mie Nielsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Den 53-årige udbad sig betænkningstid i forhold til en mulig anke af dommen.

Manden blev efter voldsepisoden på Toften smidt ud af forsorgshjemmet. Herefter endte han på Svenstrupgaard, hvor han indlogerede sig den 5. december.

22 dage senere kvalte han ifølge sigtelsen sit offer i kølvandet på et heftigt drikkelag og tilsyneladende efter kontroverser med den 32-årige mand, som afgik ved døden om eftermiddagen den 27. december.

Dagen efter - den 28. december - blev den 53-årige varetægtsfængslet i fire uger frem til 24. januar, hvor fængslingen blev forlænget.

Det forventes den også at blive i dag onsdag, hvor der atter er gået fire uger. Det mener anklager i drabssagen Anne Marie Fink.

- Anklagemyndigheden går i hvert fald efter at få varetægtsfængslingen forlænget, fortæller hun.

Manden menes at få de tre måneders ubetinget fængsel for vold lagt oven i den dom, han - hvis han kendes skyldig - risikerer at få for kvælningen af Morten Skou.

arrow Kvalte sit offer: Drabsmand vil frifindes
07. november 2018 kl. 05:00 Opdateret: kl. 22:13
arrow Slagsmål på vandrehjem endte med kvælning ved armlås
07. juni 2018 kl. 12:58 Opdateret: kl. 13:00
arrow 12 års fængsel for drab ved Korsør
07. juni 2018 kl. 12:16 Opdateret: kl. 14:45
Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk