19. april 2019
21-årig mand, der optog video af sin ven og en bekendts samleje, straffes for blufærdighedskrænkelse. Videoen blev efterfølgende vist frem for flere venner.
21-årig mand, der optog video af sin ven og en bekendts samleje, straffes for blufærdighedskrænkelse. Videoen blev efterfølgende vist frem for flere venner.
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dømt for at filme ung kvindes samleje - og vise videoen for vennerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dømt for at filme ung kvindes samleje - og vise videoen for vennerne
Slagelse - 22. september 2018 kl. 08:52
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 21-årig mand fra Skælskør slipper for fængsel, men ikke for at betale en 20-årig, kvindelig bekendt 5.000 kroner i erstatning, som følge af at han natten mellem 8. og 9. april forrige år - mod kvindens vilje - optog en video af hende, mens hun havde samleje med hans ven.

arrow Læs også: 24-årig dømt for at sende billede af kvinde i seksuel akt

Det skriver Sjællandske.

Sidstnævnte, en 22-årig mand fra Skælskør, sad torsdag også på anklagebænken ved Retten i Næstved - tiltalt for medvirken til blufærdighedskrænkelse og efterfølgende overtrædelse af straffelovens paragraf 264d omhandlende uberettiget videregivelse af private meddelelser eller billeder, idet videoen senere blev forevist en vennekreds bestående af i hvert fald to navngivne personer.

Han slap dog med en frifindelse, mens den 21-årige, som optog sexvideoen, fik ti dages betinget fængsel og modtog dommen.

Den dømte blev imidlertid ikke straffet for overtrædelse af paragraf 264d, idet retten ikke fandt det bevist, at han skulle have videresendt videoen.

- Så han blev kun dømt for blufærdighedskrænkelse og altså det forhold, at han skulle have optaget videoen. Man kunne ikke lægge til grund, at videoen var blevet sendt, så den tiltale så retten bort fra, lyder det fra anklager Christina Lund Gregersen, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, som pointerer, at retten heller ikke fandt det bevist, at den 22-årige ven - der deltog i lagengymnastikken - skulle have medvirket til blufærdighedskrænkelsen.

Han var desuden helt med på at vise videoen for vennerne.

- Her skal retten vurdere, om han har handlepligt i forhold til at melde det til politiet. Det mente retten dog ikke, at han havde, hvorfor han blev frifundet, siger hun og tilføjer desuden, at der nok ikke er så meget mere at komme efter i sagen.

- Men det er alligevel en dom, der skal forbi Statsadvokaten, som skal se på, om den skal ankes fra anklagemyndighedens side, siger hun til avisen.

Det skyldes ikke mindst, at der er et skærpet fokus på netop delingen af krænkende sexvideoer. Det fra politiets side.

Her henvises blandt andet til den verserende Umbrella-sag, hvor flere end 1000 unge er sigtet, og flere også dømt, for deling af en seksuelt krænkende video. Dog med medvirkende, som er under 18 år, hvor der i Skælskør-tilfældet er tale om en myndig forurettet.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk