23. maj 2019
Beboerne nød, at der for en gangs skyld igen var sjov motion på Blomstergården. Hvis det skal fortsætte, kvræver det en frivillig instruktør. Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

Beboerne nød, at der for en gangs skyld igen var sjov motion på Blomstergården. Hvis det skal fortsætte, kvræver det en frivillig instruktør. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dødsfald giver motions-problem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dødsfald giver motions-problem
Slagelse - 18. januar 2019 kl. 09:08
Af Per Vagnsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Forleden var der sjov motion på Plejecentret Blomstergården i Slagelse for første gang i fem måneder. Siden instruktøren gennem fire år, Birthe Rasmussen, i efteråret døde pludseligt, har aktiviteten ligget stille til stor fortrydelse for såvel beboerne som plejecentrets ledelse. Den ugentlige omgang motion tilsat højt humør har hidtil været flagskibet blandt centrets aktiviteter, og alle hidtidige forsøg på at finde en eller flere nye frivillige til at instruere har været forgæves.

Kommunens aktivitetskonsulent, Bente Nørgaard, som ellers instruerer motionen i Alliancehaven, sørgede for, at der atter var gang i 20-25 beboere på Blomstergården, og de nød det.

- Vi har savnet det. Vi har jo godt af at røre os, så jeg har bare cyklet i de seneste måneder, fortalte en af deltagerne, Jonna Hansen, i en kort pause under udfoldelserne med musikledsagelse af alt fra »Redetzky March« til »Lille fregnede Louise«.

Såvel Bente Nørgaard som plejecentret har søgt hid og did, på Facebook og i Slagelse Gymnastikforening, som Birthe Rasmussen kom fra, for at finde hendes afløser.

- Vi har forsøgt alt men ikke fået nogen reaktioner, siger Blomstergårdens leder, Jane Kaae, der beroliger eventuelt interesserede med, at Bente Nørgaard nok skal lære dem op. Hun forklarer, at personalet ikke har tid til at påtage sig opgaven, og det ærgrer hende, at den sjove motion må ligge stille.

- Det har været en fast bestanddel fredag formiddag i fire år, og den er så vigtig. Både socialt og for at holde sine funktioner vedlige. Det er godt for alle mennesker at få rørt sig, og jo ældre vi bliver, jo vigtigere er det. Det er medvirker til, at man er mere selvhjulpen i længere tid, og det øger livskvaliteten, siger Jane Kaae.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk