13. juni 2021
Landets diskoteker er blevet glemt i snakken om genåbning af Danmark, siger ejer af diskoteket Cassiopeia i Skælskør, Caspier Philmann Pedersen. Men når han får lov til at åbne, forventer han, at det bliver helt anderledes, end da han drev diskoteket, før vi snakkede om coronavirus.
Landets diskoteker er blevet glemt i snakken om genåbning af Danmark, siger ejer af diskoteket Cassiopeia i Skælskør, Caspier Philmann Pedersen. Men når han får lov til at åbne, forventer han, at det bliver helt anderledes, end da han drev diskoteket, før vi snakkede om coronavirus.
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Diskoteksejer: - Måske kommer vi aldrig til at gå i byen som før corona

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Diskoteksejer: - Måske kommer vi aldrig til at gå i byen som før corona

I snart et år har landets diskoteker, som vi kender dem, haft lukket. Og diskoteksejer i Skælskør forudser, at det vil fortsætte sådan i lang tid endnu. Måske flere år. Måske for evigt.

Slagelse - 26. februar 2021 kl. 11:07
Af Fleur Sativa

Fra på mandag kan man igen købe et par bukser, et nyt ur eller en vase til forårsblomsterne, der meget snart pibler frem på den grønne forårsjord.

arrow Læs også: Diskoteksejer har ikke et øje tørt: Planer om genåbning er både »magisk« og »uventet«

Men alt imens udsalgsvarebutikkerne får lov til at genåbne, nærmer landets diskoteker sig et år med nedlukning. Kun kortvarigt siden den 18. marts 2020 har der været åbnet for udskænkning på værtshuse. Mens både dans, kys i baren og shots klokken tre om natten har været forbudt.

Dengang hed det sig, at restriktionerne ville gælde frem til den 30. marts.

Ikke overrasket

- Det føles som meget lang tid siden. Men vi havde vel vores sidste rigtige fest lørdag den 14. marts og natten til søndag den 15. marts, vurderer Caspier Philmann Pedersen, der ejer og driver værtshuset og dansebaren Cassiopeia i Skælskør.

At han heller ikke denne gang er en del af genåbningen, overrasker ham imidlertid ikke. Faktisk forventer han, at der går meget lang tid, før han igen kan drive diskotek, som man husker det fra før corona.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Caspier Philmann Pedersen, der ejer og driver Cassiopeia i Skælskør, føler sig glemt i snakken om genåbning af Danmark. Det har han følt siden marts sidste år. Foto: Thomas Olsen

- Jeg er ikke overrasket, hvis vi er helt henne til næste sommer, før vi igen kan danse rundt. Og det kan også være, at vi skal vænne os til, at vi aldrig kommer til at gå i byen på samme måde igen, som vi gjorde det, før corona ændrede vores alle sammens liv, siger Caspier Philmann Pedersen.

Kræver en kulturændring

For i dag er både mundbind, afspritning og afstand blevet en fast del af danskernes hverdag. Og ord som vaccinepas er kommet til - øjensynligt - for at blive.

Om Caspier Philmann Pedersen i fremtiden skal have en ekstra dørmand stående til at tjekke, om gæster har fået en coronavaccine, kan han derfor ikke udelukke. Men selv på det tidspunkt tror han, at diskoteksbranchen vil have ændret sig.

"Det kan da godt være, at vi skal have mundbind på, når vi bruger dansegulvet. Det bliver så sværere, hvis man vil kysse (...)"
- Caspier Philmann Pedersen, diskoteksejer, Cassiopeia

- Det kan da godt være, at vi skal have mundbind på, når vi bruger dansegulvet. Det bliver så sværere, hvis man vil kysse. Så egentlig tror jeg mere, at vi ser ind i en kulturændring, forklarer ejeren af Cassiopeia og peger på, at nedlukningen af landets diskoteker blandt andet har vist sig at føre til færre voldsforbrydelser og mindre uro i nattetimerne.

»Det giver jo egentlig sindssygt god mening«

Caspier Philmann Pedersen forudser derfor, at Danmark måske aldrig igen får diskoteker, der lukker klokken fem eller seks om morgenen, som man ellers var vant til det fra før coronavirus.

Men mindre kan også gøre det, mener diskoteksejeren.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Diskoteksejeren Caspier Philmann Pedersen vil strække sig langt for at få lov til at genåbne, siger han. Foto: Thomas Olsen

- Hvis vi ville få lov til at åbne i morgen for vores dagsgæster, så ville vi gøre det. Uden tvivl. Men det er klart, at hvis vi kun skal have åbent til måske klokken to om natten, kræver det en ændring i hele måden, vi er vant til at gå i byen på. Men selvfølgelig er det muligt. Det vil bare tage tid og kræve, at vi beslutter os for det, siger Caspier Philmann Pedersen og påpeger, at det er sådan, man går i byen i for eksempel England.

- Det giver jo egentlig sindssygt god mening: Du tager i byen med dine venner måske allerede klokken 20. Og når du så går hjem klokken to om natten, har du fået de samme antal timer ude, som hvis du kom klokken 23 og gik hjem klokken fem, forklarer han.

Vil strække sig langt

Modellen blev kortvarigt prøvet af i Danmark ved forrige genåbning i maj, hvor restauranter, caféer, værtshuse, barer mv. fik lov til at holde åben frem til klokken 24. Og i august gik det pludselig så godt, at man måtte være ude lidt længere.

"(...) vi har brug for, at regeringen melder noget ud, så vi ved, hvordan vi skal agere. Også i fremtiden."
Caspier Philmann Pedersen, diskoteksejer, Cassiopeia

For fra onsdag den 19. august kunne udskæningssteder have gæster siddende helt frem til klokken 02, så længe nye gæster ikke blev lukket ind efter klokken 23.

Og selv om det stadig ikke var muligt at danse, gav det dikoteksejere som Caspier Philmann Pedersen mulighed for at føre det, som han med egne ord kalder for »en nogenlunde forretning«:

- Vi vil strække os rigtig langt for at kunne få lov til at åbne. På den ene eller den anden måde. Men vi har brug for, at regeringen melder noget ud, så vi ved, hvordan vi skal agere. Også i fremtiden. Og lige nu føler jeg ærlig talt, at vi (landets diskoteker, red.) er blevet helt glemt i snakken om genåbning, fastslår han.

arrow Lokalt natteliv har forskellige overvejelser om nye corona-regler
17. august 2020 kl. 11:18 Opdateret: kl. 11:18
arrow Ikke alle natklubber er lige vilde med genåbning
31. juli 2020 kl. 12:08 Opdateret: kl. 11:51
Hvor langt tror du Danmark når ved EM
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk