28. oktober 2020
Mandag falder hammeren. Kurator mener, at der har været tale om groft uforsvarlig forretningsførelse.
gallery icon

Se billedserie

Mandag falder hammeren. Kurator mener, at der har været tale om groft uforsvarlig forretningsførelse.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Direktør kort før dommens time: - Føler mig snydt og bondefanget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Direktør kort før dommens time: - Føler mig snydt og bondefanget
Slagelse - 26. oktober 2019 kl. 08:43
Af Carsten Lysdal

Ledelsen i konkursramte Bagerkompagniet, Michael Clausen, Søren Hansen og direktør Carsten Forsberg, risikerer mandag at blive præsenteret for en konkurskarantæne på op til tre år.

arrow Læs også: Medarbejdere i konkursramt bagerselskab: - Ingen tvivl om hvem der styrede

Den vil betyde, at ingen af dem kan oprette, involvere sig eller sætte sig ved styrepinden i et selskab i den periode, karantænen løber.

De tre var en del af MBC+T Engros, der i skikkelse af Bagerkompagniet først overtog en række forretninger af konkursramte Dan Mejsner - det være sig butikken i Priorgade i Slagelse - og åbnede et par nye i såvel Marielyst som ved stationen i Slagelse. Kort tid efter kuldsejlede foretagendet imidlertid, og ifølge kurator Anders Bendtsen, Lind Advokataktieselskab, har de alle stået for en groft uforsvarlig forretningsførelse.

Gælden er løbet op i syv millioner kroner.

Der er dog kurrer på tråden internt, og det er ikke ligefrem sådan, at de tre mødes privat til hverken venskabelige kaffeslabberaser eller noget lignende.

De to, Søren Hansen og Carsten Forsberg, mener, at Michael Clausen var manden med dirigentstokken, hvilket også fremgår af flere mails, hvor sidstnævnte benævner sig selv »direktør« og »ejer«. Det være sig til såvel medarbejdere som kunder.

Ifølge Michael Clausen, som ikke ønsker at kommentere sagen inden afgørelsen mandag, er det dog den anden vej, at blikket bør rettes.

Carsten Forsberg, der blev involveret i selskabet MBC+T Engros i andet halvår 2017, mener samtidig, at han er blevet snydt. Reelt set bondefanget, som han beskriver det.

Inden ham sad nemlig en Peter Tornbjerg, og da førnævnte Forsberg kom til, var der allerede aktivitet i forhold til Dan Mejsners forretninger i for eksempel Priorgade. Her var MBC+T Engros, som åbnede i navnet Bagerkompagniet, med på sidelinjen, og da så bager Dan Mejsner gik konkurs, stod Bagerkompagniet klar til at overtage.

Og ifølge det sagte og skrevne ord samt en række bilag var der en yderst tilfredsstillende balance, hvad angår økonomi.

Således blev Carsten Forsberg, der til dagligt rådgiver virksomheder med at optimere driften, præsenteret for en klækkelig egenkapital, da han blev spurgt om et muligt engagement.

- Som du ved har vi pt en egenkapital på driftmateriale og samlet investering (gældsposter) på knapt 7 millioner som er betalt ud, lyder det i mail den 19. oktober 2017 - fra Michael Clausen til Carsten Forsberg - som Sjællandske er i besiddelse af.

- Så der er noget at arbejde med, tænkte jeg, fortæller Carsten Forsberg, der tog ordene for gode varer.

- Jeg tror jo på, at det, jeg får at vide, er rigtigt. Det er altid mit udgangspunkt. Jeg har fysisk været nede at se forretningen. Der var mange gode ting, og der var styr på bagværket, som blev præsenteret godt for kunderne.

I virkeligheden har der dog aldrig været tale om syv millioner kroner, hvilket nager direktøren, der nu er havnet i fedtefadet på »falsk grundlag«, som han selv siger.

I forhold til gælden afviser de i øvrigt alle, at man ikke skyldte til Gud og hvermand, da det hele lukkede.

- Ingen havde løn til gode, mens butikken var i gang. Det var først, da vi gik konkurs, at gælden kom. Og da måtte vi jo ikke udbetale løn. Kunne vi have betalt, så var vi jo ikke lukket, siger Søren Hansen.

arrow Kompagnoner efter bagerkonkurs: Flere løgne i retten
07. december 2019 kl. 07:13 Opdateret: kl. 17:44
arrow Intern splid efter bagerkrak: Beskyldes for at lyve i retten
23. november 2019 kl. 07:30 Opdateret: kl. 08:00
arrow Konkursramt rådgav tidligere borgmester
14. november 2019 kl. 06:15 Opdateret: kl. 09:01
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk