27. juli 2021
Veninderne Tove Kornbech, til venstre, og Lone Thybo fik styret syngelysten, da de var til midsommerfest på Liselund for første gang. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

Veninderne Tove Kornbech, til venstre, og Lone Thybo fik styret syngelysten, da de var til midsommerfest på Liselund for første gang. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det er lykken at synge i fem timer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er lykken at synge i fem timer
Slagelse - 24. juni 2021 kl. 08:42
Af Per Vagnsø

- Det er bare dejligt at synge. Du bliver også opløftet af det, fastslog Tove Kornbech, da hun og gymnastik-veninden Lone Thybo sad klar med højskolesangbogen ved et af bordene i parken ved Liselund Højskole i Slagelse sankthansaften.

For femte gang kaldte Liselund til midsommeraften med masser af sang styret af forskellige sangværter i fem afdelinger. Her kunne folk bare dukke op, når det passede dem, men Tove Kornbech og Lone Thybo var med hele vejen igennem.

- Vi syntes, det lød interessant, og vi har hørt så godt om det, fortalte Lone Thybo.

De to veninder kender hinanden fra Slagelse Gymnastikforening, hvor de også nyder, når der er sang på programmet, men ellers synes de, vi synger for lidt.

- Vi har jo en enorm sangskat. Vi bruger den bare alt for lidt, konstaterede Tove Kornbech, og begge priste al den fællessang, coronatiden har budt på.

110 personer havde meldt sig til spisningen i forbindelse med arrangementet. Heriblandt var 50 seniordansere, som i forvejen er på højskolen, og som også underholdt undervejs.

Efter de fem timer fik stemmerne lov til at hvile lidt under »Heksens grillbuffet« inden de måtte på den igen med Midsommervisen, efter at forstander Mogens Hemmingsen havde holdt båltale om tidligere tiders heksejagt. Han var lidt nervøs for, om han i den forbindelse kom til at krænke kvindekønnet, men det gik vist, da han talte om det, der binder os sammen i dag og funderede over, hvad det er, der i dag er det onde, som vi skal holde ude.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk