23. maj 2019
Borgmester John Dyrby Paulsen (S) havde på økonomiudvalgets dagsorden indstillet til, at Dalmosehallen fik 41.820 kroner og Sørbyhallen 48.280 kroner. Det blev imidlertid til ændret, at alle selvejende haller får en pose penge.
gallery icon

Se billedserie

Borgmester John Dyrby Paulsen (S) havde på økonomiudvalgets dagsorden indstillet til, at Dalmosehallen fik 41.820 kroner og Sørbyhallen 48.280 kroner. Det blev imidlertid til ændret, at alle selvejende haller får en pose penge.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: De selvejende haller får økonomisk håndsrækning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De selvejende haller får økonomisk håndsrækning
Slagelse - 24. januar 2019 kl. 07:00
Af Niklas Asp Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De selvejende haller står nu til at blive kompenseret med en pose penge, efter det er blevet varslet, at sparekniven svinges på rengøringsbudgettet.

arrow Læs også: Formand om håndsrækning: - Det giver mere ro

Det blev besluttet på det seneste økonomiudvalgsmøde, hvor borgmester John Dyrby Paulsen (S) først havde indstillet til, at det udelukkende var Dalmose- og Sørbyhallen, der skulle kompenseres.

På mødet blev det imidlertid ændret til, at »alle selvejende haller kompenseres efter samme principper for besparelserne i 2019«.

I november besluttede kultur- og fritidsudvalget, at kompensere hallerne for halvdelen af rengørings-besparelsen på 750.000 kroner i 2019.

Men ifølge borgmester John Dyrby Paulsen er hallerne blevet så hårdt ramt af besparelserne, at de med en pose penge skal have tid til at omstille sig.

- Det handler om, at hallerne har været meget åbne om, at det kan have konsekvenser for personale og serviceniveau, når de bliver ramt af de her besparelser, lyder det fra borgmesteren.

Hos oppositionen undrer man sig over, hvorfor det netop var Dalmose- og Sørbyhallen, der skulle tilgodeses af borgmesteren.

- Jeg synes ikke, det er passende, at borgmesteren hiver to haller ud, som skal favoriseres, da det ikke er fair over for de samarbejdspartnere, vi har arbejdet sammen med i kultur- og fritidsudvalget, lyder det fra medlem af både kultur- og fritidsudvalget og økonomiudvalget Stén Knuth (V).

Han mener ikke, at det har været transparent, hvorfor det netop er de to haller, der skal »favoriseres«.

- Jeg foreslog på mødet, at alle selvejende haller skal have samme rammevilkår, fordi det skal være ens for alle, og vi lavede en aftale om hallerne i et enigt kultur- og fritidsudvalg. Og derfor undrer det mig, at han sætter det på dagsordenen, når kompetencen og beslutningerne ligger i udvalget , siger Stén Knuth.

Venstre-politikeren finder det svært at samarbejde, når dialogen ifølge ham udebliver.

- Det havde været helt fair, hvis han havde kontaktet budgetgruppen eller partigrupperne, men det er ikke tilfældet.

John Dyrby Paulsen er lodret uenig i kritikken, og borgmesteren ser ingen problemer i, at han efter en dialog med hallerne sætter punktet på dagsordenen.

- Forløbet har været, at jeg har drøftet problemet med hallerne, og så valgte jeg at sætte det på dagsordnen, da det ikke er en større sag. Kan man ikke håndtere, at der sker som politiker, så ser det svært ud, lyder det fra borgmesteren.

John Dyrby Paulsen har tidligere udtalt til Sjællandske, at netop Dalmose- og Sørbyhallen skal kompenseres, fordi de bliver ramt hårdest af besparelserne. Han har dog intet imod, at alle de selvejende haller får en pose penge.

- Det blev på mødet foreslået, at alle hallerne skulle have et beløb, og det synes jeg sådan set er fint, for det vigtige er, at vi hjælper hallerne med de udfordringer, de står over for, så vi holder et rimeligt serviceniveau, slutter borgmesteren.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk