25. oktober 2021
Pro-Safes nye administrerende direktør Rasmus Laustsen er 44 år og bor i Svendborg. Han blev valgt blandt 140 ansøgninger til stillingen.  Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Pro-Safes nye administrerende direktør Rasmus Laustsen er 44 år og bor i Svendborg. Han blev valgt blandt 140 ansøgninger til stillingen. Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: De lynhurtige både fra Korsør kræver plads og dygtige folk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

De lynhurtige både fra Korsør kræver plads og dygtige folk

Alle med ærinde til Korsør Genbrugsstation for enden af Møllevangen har også set virksomheden Pro-Safe A/S Møllevangen 60.

Opdateret 13. oktober 2021 kl. 11:57
Slagelse - 13. oktober 2021 kl. 06:20
Af Helge Wedel

Virksomheden har eksisteret i 23 år. I dag med omkring 20 ansatte og som Danmarks førende, når det gælder produktion, levering og servicering af de hurtige RIB-fartøjer, som benyttes af blandt andet politi, beredskaber, redningstjenester og forsvarets specialstyrker som jægersoldater og frømandskorpset. Bådene til de to sidstnævnte dog af naturlige årsager hemmelige og uden adgang for fotografering eller oplysninger om udrustning og ydeevner.

140 ansøgninger

For nylig søgte virksomheden ny administrerende direktør. Og med 140 ansøgere var der nok at vælge mellem.

Gennem nåleøjet sejlede 44-årige Rasmus Laustsen med årelang erfaring fra den maritime industri, uddannet maskinmester og med bopæl i Svendborg, hvorfra han nyder pendlerturen til Korsør over Storebæltsbroen.

Perfekt beliggenhed

- Vi har en perfekt beliggenhed her i Korsør cirka midt i Danmark og med egen adgang til vand for prøvesejladser, siger Rasmus Laustsen.

Han har nu været direktør i tre måneder. Han ynder selv at komme med ud på vandet, når RIB-fartøjerne og deres udstyr skal testes.

- Jeg bidrager gerne med tekniske råd, ligesom det er godt selv at kende de forskellige fartøjer og deres udstyr, siger Rasmus Laustsen

Meget hurtige fartøjer

Når der prøvesejles på Korsør Nor ser hastigheden ofte høj ud, men skal farten helt i top, så er det nødvendig at sejle ud på Storebælt, hvor tophastigheder på over 90 km/t kan afprøves.

Behov for plads

Pro-Safe er i fremgang, hvorfor behovet for mere plads også vokser.

- Vi har brug for flere haller til vinteropbevaring, service og vores eksportprogrammer , siger Rasmus Laustsen.

Som tidligere nævnt i Sjællandske har han derfor spurgt kommunen om muligt køb af nabogrunden bag de to bådeforeningerne Lilleø og Magleø, der i dag bruges til lastbilparkering om natten. Kommunen er foreløbig gået i gang med at finde et nyt sted til lastbilparkeringen.

Direktøren er dog ikke klar over, at nabogrunden med Korsør Genbrugsstation allerede er tæt på at være til salg, når den nye genbrugsstation ved Korsør Renseanlæg er klar i begyndelsen af 2022.

- Genbrugsstationen kunne da bestemt også være interessant for os, da den jo allerede har belægning i form af sten og asfalt, siger Rasmus Laustsen.

Bedre end Kina

Han fortæller, at virksomhedens strategi også er en øget fokus på eksport.

Som eksempel giver han levering af tre fartøjer til fjernøsten og Afrika

- Hvordan kan I dog slå Kina næsten på deres hjemmebane?

- Det kan vi på kvalitet, support og service, siger Rasmus Laustsen.

Han fortæller som eksempel, at den gummikvalitet, Pro-Safe benytter til bådene, har en levetid på helt op til 30 år.

Højteknologisk udstyr

Udviklingen for RIB-fartøjer handler i stigende grad om, at fartøjerne udstyres - eller med et fagudtryk bestykkes - med stadig mere højteknologiske løsninger, når det gælder blandt andet kommunikation og radar. En redningsbåd til Roskilde Brandvæsen har således fået monteret sonarudstyr, der på en skærm i båden viser bunden i eksempelvis en havn, når der er mistanke om en druknet person.

Teknisk arbejdskraft

Med brugen af stadig mere højteknologisk udstyr, vokser behovet også for mere specialiseret og højtuddannet arbejdskraft.

- Vi er klart udfordret på at tiltrække den veluddannede arbejdskraft til håndtering af den stadig mere komplicerede teknologi, som er en del af fartøjerne. Derfor er vi nødt til at få løst nogle af vores opgaver hos underleverandører, selv om vi helst selv ville ansætte den kvalificerede arbejdskraft, siger Rasmus Laustsen.

Også til private

Pro-Safe leverer ikke kun til det maritime professionelle marked, men er også leverandør af BRIG RIB bådene, som henvender sig til fritidsmarkedet. Fra meget store og helt ned til små gummibåde til at komme til og fra land fra en opankret sejlbåd.

Kongeskibet købte båd hos Pro-Safe i 2019.

Endelig har Pro-Safe en webshop, hvorfra der sælges sikkerhedsudstyr og andet til brug i og på vandet.

Pro-Safe kom til Korsør i 2000. hvor de lejede sig ind på Lilleøvej. I 2004 blev den nuværende adresse Møllevangen 60.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk