18. januar 2021
Ledende overlæge Birgitte Welcher (i midten) og ledende oversygeplejerske Katarina Nanadovic kunne fortælle om store problemer med at rekruttere personale, som ikke er meget for at komme hertil fra København. I forgrunden psykiatridirektør Michael Werchmeister. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

Ledende overlæge Birgitte Welcher (i midten) og ledende oversygeplejerske Katarina Nanadovic kunne fortælle om store problemer med at rekruttere personale, som ikke er meget for at komme hertil fra København. I forgrunden psykiatridirektør Michael Werchmeister. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: De dårligste psykiatriske patienter fra hovedstaden er i Slagelse i dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De dårligste psykiatriske patienter fra hovedstaden er i Slagelse i dag
Opdateret 21. februar 2019 kl. 11:33
Slagelse - 21. februar 2019 kl. 09:56
Af Arne Svendsen

- Da jeg arbejdede i hovedstaden, mente jeg, at de her havde de dårligste psykiatriske patienter. Men efter at jeg er tiltrådt her i Slagelse, kan jeg konstatere, at de dårligste patienter er her. Flyttet hertil fra København og placeret i private botilbud her i området.

Det sagde ledende overlæge på psykiatrihospitalet i Slagelse, Birgit Welcher, da hun onsdag mødte Socialdemokratiets statsministerkandidat Mette Frederiksen, der i øjeblikket er på rundtur i landet, blandt andet til sygehuse.

Onsdag gjaldt det så det flotte ret nybyggede psykiatrisygehus i Slagelse. Et hus der har modtaget mange priser for sin arkitektur, kunne velkomstkomiteen fortælle Mette Frederiksen.

En velkomstkomité der bestod af regionsformand Heino Knudsen (S), den lokale S-folketingskandidat Tom Block samt koncerndirektør Lone Lindsby og psykiatridirektør Michael Werchmeister fra Region Sjælland.

Heino Knudsen sagde indledningsvis, at psykiatrihospitalet er et »hus man er stolt af« i Region Sjælland, og at man har haft et stort fokus på psykiatrien i forbindelse med budgettet for 2019.

Men som det er de fleste bekendt, er der problemer i de flotte bygninger. Ikke mindst med at rekruttere det nødvendige personale.

- Det er simpelthen afstanden fra København. Folk har svært ved at få et familieliv til at hænge sammen med ekstra transporttid, fortalte Birgit Welcher.

Ledende oversygeplejerske Katarina Nenadovic kunne fortælle om et lignende problem med at rekruttere sygeplejersker.

Michael Werchmeister sagde, at ud af omkring 100 psykiatriske lægestillinger er godt og vel 30 til stadighed ubesatte.

Mette Frederiksen sagde hertil, at det simpelthen ikke kan være rigtigt, at vi skal have et sundhedsvæsen, der ikke fungerer udenfor København.

- Så må vi have for tjenestepligt for læger, sagde Mette Frederiksen.

Et sådant forslag har socialdemokraterne da også fremsat i efteråret, hvor man foreslog, at alle unge læger skal tvinges til at arbejde et halvt år i et af de stadig flere områder af landet, der mangler praktiserende læger.

Birgit Welcher kunne også fortælle, at antallet af akutte patienter er steget med 40 procent siden hospitalet åbnede.

- En stor del af dem er 20-29-årige mænd med misbrugsproblemer, der også har psykoser, sagde Birgit Welcher, der også nævnte, at Slagelse er »pænt« repræsenteret med patienter.

- Jeg vil jo gerne have fat i dem forebyggende, inden de når til en indlæggelse, sagde Mette Frederiksen.

Birgit Welcher sagde hertil, at der er sat penge af til at lave nogle akutte foranstaltninger, som man håber kan hjælpe.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk