21. oktober 2021
Familien glæder sig til en uges ferie til Vejen Idrætscenter med alt betalt. Samme tilbud har 15 øvrige familier i boligområdet fået. På billedet ses børnene Magne og Freya samt forældrene Karina og Bjarne.
gallery icon

Se billedserie

Familien glæder sig til en uges ferie til Vejen Idrætscenter med alt betalt. Samme tilbud har 15 øvrige familier i boligområdet fået. På billedet ses børnene Magne og Freya samt forældrene Karina og Bjarne.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dansk Folkehjælp hjælper 16 familier fra Ringparken på ferie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dansk Folkehjælp hjælper 16 familier fra Ringparken på ferie
Opdateret 03. juli 2020 kl. 10:06
Slagelse - 03. juli 2020 kl. 10:04
Af Dorte Abrams og Kim Brandt

Den 13. juli drager 16 familier og syv frivillige af sted i en bus mod Vejen Idrætscenter. I alt 75 mennesker fra Ringparken. Det er Dansk Folkehjælp, der sponserer hele opholdet. De frivillige er ansvarlige, og forældrene skal selv tage ansvar for deres børn. Vejen Idrætscenter stiller instruktører, mad og faciliteter til rådighed.

- Vi læste om ferien på Facebook, men det var først, da Noman fra Nordhuset skrev til os, om vi ville med, at vi søgte. Jeg tilbød, at vi kunne hjælpe til, men Noman sagde, at vi bare skulle på ferie - og det eneste, vi skulle, var at nyde det, fortæller Karina.

Flot tilbud

Karina Christensen og Bjarne Hermansen har haft deres to mindste hjemme i lejligheden fra den dag, statsminister Mette Frederiksen lukkede Danmark. Derfor glæder de sig ekstra meget til at få en ferieoplevelse udenfor Ringparken. De er én af de 16 familier fra boligområdet, som nu skal på familielejr i Vejen Idrætscenter.

Familien tager af sted med Magne på tre, Freya på fem og Sejr på 11 år. Sejr mødes med familien i Vejen, hvor han støder til fra et bosted i Nordjylland. De to ældste børn vil hellere blive hjemme i Slagelse.

- Vi glæder til at komme væk sammen med børnene. Det er så flot at få sådan et tilbud, og jeg glæder mig til at blive kræset for og få serveret mad tre gange om dagen, fortæller Karina, som trænger til en ferie ovenpå den lange tid med isolation og børnene hjemme.

- Det er svært at holde dem i ro i løbet af dagen i en lejlighed på 3. sal, men vi gjorde, hvad vi kunne. Vi forsøgte at tage hensyn og gå udenfor, når vi vidste, at underboerne var hjemme fra arbejde. Sådan et par unger kan godt lave lidt larm, når de tramper rundt i lejligheden, siger hun.

Bjarne tilføjer, at børnene Freya og Magne var »billigt til salg« til sidst.

Havde ingen planer

Treårige Magne har også haft en hjemmedag i dag. Han har ikke sovet til middag, så han er ikke helt tilfreds, da mor stopper for småkagerne. Freya kommer ind i stuen med sidste års sommermappe fra børnehaven, som er fyldt med billeder og tegninger af sommerminder fra Ringparken. Billeder af hoppeborg, kirsebær og vandmeloner.

- Magne elsker hoppeborg, og han elsker Hatem, som er aktivitetsleder i Nordhuset, siger Karina.

Hun fortæller, at højdepunktet i den tre-åriges ferieminder er, når Hatem slæber hoppeborgen ud på græsplænen og lader børnene lege.

Hvis ikke familien havde fået tilbud om at komme med på familielejr, havde de ingen planer. Storebror Sejr skulle komme på besøg en uge fra sit bosted i Nordjylland, og så ville familien deltage i de aktiviteter, som Nordhuset har i boligområdet. Måske tage en tur til København, til stranden eller til Panzermuseet. Men selvom de er glade for Ringparkens tilbud, bliver det dejligt at få en helt anden oplevelse.

- Vi skal tage rigtig mange billeder til børnenes sommermapper, fortæller Karina.

Kvalitetstid med børnene

Coronahverdagen har været hård for mange familier, og for de familier, som ikke selv har mulighed for at komme væk og få en ferieoplevelse, er behovet ekstra stort.

Derfor har Dansk Folkehjælp i år gjort det muligt for familier fra udsatte boligområder som Ringparken at komme på ferielejr. Dansk Folkehjælp har fået ekstra mange ansøgninger om feriehjælp i år fortæller, generalsekretær, Klaus Nørlem.

- Den nuværende krise kræver meget af samtlige danskere, og jeg tror, at alle glæder sig til sommerferie lige nu. For mange familier er behovet for ferie og et afbræk fra hverdagen særligt stort i år.

I alle tilfælde har familierne brug for kvalitetstid med deres børn. Men udsigten til sommerferie er for mange familier desværre bare otte uger mere i isolation. Med feriehjælp kan vi forhåbentligt ændre noget for mange af netop de familier.

Boost til sammenholdet

Karina og Bjarne kender nogle af de familier, som skal med på ferielejr. Familien kommer altid til fællesspisninger i Nordhuset og gør, hvad de kan for at engagere sig og møde nye mennesker.

- Jeg tror, den her tur kan give et rigtigt boost til sammenholdet herude. Vi får jo lært en masse nye mennesker at kende på kryds og tværs, siger Karina.

Bjarne glæder sig over, at verden igen er ved at blive mere normal:

- Vi er jo vant til at møde vores naboer, men pludselig var her helt øde, som var det midt om natten.

Parret er enige om, at beboere i Ringparken har været gode til at passe på hinanden og tage hensyn og hjælpe dem, som havde brug for det. Nu glæder de sig til igen at kunne møde deres naboer og lære nye mennesker at kende på en uges ferie med sport, aktiviteter og venskaber.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk