24. oktober 2021
De yngre dansere blev også undervist i sundhed og ernæring. Foto: Rasmus Lauge Hansen
gallery icon

Se billedserie

De yngre dansere blev også undervist i sundhed og ernæring. Foto: Rasmus Lauge Hansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dancecamp skaber sammenhold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Dancecamp skaber sammenhold

Zizis dansecenter i Slagelse afholder for 7. år i træk en uges dancecamp i skolernes sommerferie. Mere end 40 piger var samlet til dans og undervisning i sundhed og ernæring.

Slagelse - 29. juli 2021 kl. 11:15
Af Rasmus Lauge Hansen

- Stop, slide og så en TikTok-dans. Hvis der er nogen, som kan forklare det bedre end som TikTok-dans, må I gerne sige det til mig, griner Ciara Blankenship som onsdag er gæsteunderviser i den fem dage lange Dancecamp. Hun er iført joggingbukser, en sort undertrøje og en kasket. Bagerst i lokalet er der et kæmpe logo, hvorpå der står Zizi Dansecenter.

Campen bliver afholdt af Zizi danseskole på 7. år, og det er til stor glæde for både undervisere og elever. Mens danserne svinger hofterne fra side til side og laver store armbevægelser, hiver Sjællandske fat i Silke Elsborg.

Næsten halvdelen af livet

Flere af pigerne er klædt i enten en gul t-shirt, som de har fået på dancecamp, eller en hvid t-shirt hvorpå Zizi Dansecenters logo er printet. 13-årige Silke Elsborg har deltaget på campen hver sommer de sidste 6 år. Det er der en god grund til, fortæller hun.

- Det gør mig glad at danse. Jeg synes, at det er inspirerende, og det er en fed måde at bruge kroppen og udtrykke sig på, siger hun og og fortsætter:

- Jeg synes, at det er rigtig sjovt. I sommerferien kan det være svært at finde noget at lave, og jeg begynder at savne at danse.

Sammenhold

Selvom de mindste på campen kun er 7 år, og de ælste er 17, er der noget specielt. Danserne finder sammen på tværs af aldre.

- Der er et specielt sammenhold og fællesskab på campen. Hvis der er nogle af de yngre dansere på campen, som skal have hjælp, så står de ældre klar, hvis underviserne er i gang med noget andet.

Silke Elsborg fokuserer på, at man på campen får undervisere ind fra andre dele af landet. Derudover får hun også lov til at afprøve andre stilarter.

- Det er sjovt at blive udfordret i sin dans på en anden måde, end jeg gør, når jeg træner til daglig, siger hun.

Det giver energi

Cecilie Frese Jessen er leder af Zizi Dansecenter, som hun overtog fra sin mor og moster. Det er syvende år i træk, hvor de holder dance camp. De har som oftest udsolgt, og i år er ingen undtagelse, fortæller Cecilie Frese Jessen. Hun fortæller, at ugen er forløbet rigtig godt.

- Både danserne og instruktørerne har været på og givet den gas. Jeg får selv vildt meget energi af at opleve den respons fra børnene, siger hun og uddyber:

- Efter sådan en uge bliver man helt stolt. Det har krævet meget planlægning, og jeg bliver rigtig glad indeni, når danserne synes, at det har været en succes.

Det giver hende noget specielt at se reaktionerne fra de mange dansere, som år efter år er kommet til dancecamp.

- Det giver en lyst til at arrangere flere camps. Sidste år havde vi en efterårscamp, fordi der var efterspørgsel, siger hun.

Selvtillid

Cecilie Frese Jensen håber, at de kan tage mere med fra danseskolen end end fede dansetrin og sved på panden.

- Jeg håber, at de får mere selvtillid, når de går herfra. Vi går meget op i, at danserne skal have ros undervejs, afslutter hun.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk