23. september 2021
Henrik Brodersen stiller spørgsmålet, om de naboer, der klager over motorsportscentret, ikke vil blive mere generet af en udbygning af Stigsnæs Havn.
Henrik Brodersen stiller spørgsmålet, om de naboer, der klager over motorsportscentret, ikke vil blive mere generet af en udbygning af Stigsnæs Havn.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DF-politiker: Useriøst at løbe fra aftale om motorsportscenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

DF-politiker: Useriøst at løbe fra aftale om motorsportscenter

Henrik Brodersen (DF) mener, at de partier, der vil droppe motorsportscenter med det samme, løber fra aftale. Knud Vincents (V) afviser.

Slagelse - 17. marts 2021 kl. 11:17
Af Arne Svendsen

Det er useriøst, at nogle af de partier, der for et par år siden vedtog, at man skulle undersøge grundlaget for et motorsportscenter på Stigsnæs, nu løber fra aftalen.

arrow Læs også: Motorsport eller ny vækstdynamo

Den melding kommer fra Henrik Brodersen, der i sin tid var ophavsmand til ideen om et motorsportscenter på Stigsnæs. Et center der fik noget af et skud på boven på mandagens økonomiudvalgsmøde, hvor det blev undsagt ikke blot af Venstre og SF men også af de tidligere DF-gruppeformand Ann Sibbern, der nu er løsgænger.

- Det er så, hvad det er. Hun gør åbenbart det Knud Vincents siger, at hun skal gøre. Men jeg synes det er for dårligt i forhold til de mange frivillige, der har brugt masser af timer og kræfter på det her, at man bare dropper det, inden man har fået det præsenteret. Det er da noget, som kan bidrage til politikerlede, mener Henrik Brodersen.

En over snuden

Han mener, at der er tale om, at han skal have »en over snuden«.

- De kan ikke unde mig den fjer i hatten, fordi DF ved sidste budgetlægning valgte at gå sammen med socialdemokraterne i stedet for med Venstre og Radikale Venstre, mener Henrik Brodersen.

Afvisning fra Venstre

Dette afvises dog klart fra V-borgmesterkandidat Knud Vincents.

- Da vi i sin tid lavede aftalen om at undersøge mulighederne på Stigsnæs, så var det en forudsætning, at der også skulle følge nogle penge med til det. Venstre har ikke været med i de sidste to budgetforlig, hvor partierne bag disse forlig i øvrigt ikke har sat penge af, så det er ikke os men forligspartierne, som Brodersen bør rette anklager imod, siger Knud Vincents hertil.

Henrik Brodersen mener, at det er helt i orden, at motorsportcentret må vige til fordel for en erhvervsmæssig udbygning i forbindelse med Stigsnæs Havn.

- Dog må jeg sige, at jeg ikke er helt så meget fyr og flamme med hensyn til at købe havnen som for to år siden. Der er bygget havne i Polen og havnen i Kalundborg er ved at blive udbygget, så der er måske ikke længere det samme behov, siger Henrik Brodersen.

Han stiller samtidig spørgsmålet, om de naboer, der er modstandere af motorsportscentret, vil blive mere tilfredse med en udbygning af havnen.

- Kommer havnen godt i gang vil det betyde, at den vil være belyst døgnet rundt, ligesom der vil være masser af larm, siger Henrik Brodersen.

Radikal bekymring

Den radikale Troels Brandt mener, at der skal indledes en høringsfase, der går i dybden med påvirkning af naturen, såfremt projektet realiseres.

- Lad os få en åben saglig debat med offentliggørelsen af alle undersøgelser, som også sagsfremstillingen lægger op til, siger han.

De Radikale er samtidig bekymrede over brugen af lettere forurenet jord, der skal anvendes som støjvold.

arrow Motorsportscenter kan køre i havnen
16. marts 2021 kl. 07:06 Opdateret: kl. 07:56
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk