17. april 2021
En næsetest hos en kvindelig medarbejder i børnehuset Lilleskov var positiv for Covid-19 onsdag eftermiddag, hvorefter både børn og voksne blev sendt hjem. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
En næsetest hos en kvindelig medarbejder i børnehuset Lilleskov var positiv for Covid-19 onsdag eftermiddag, hvorefter både børn og voksne blev sendt hjem. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Covid-19-alarmen gik i børnehuset Lilleskov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Covid-19-alarmen gik i børnehuset Lilleskov

En kviktest i næsen hos en kvindelig medarbejder i børnehuset Lilleskov på Lille Skovvej i Korsør viste sig onsdag eftermiddag positiv for Covid-19. Herefter blev der slået alarm, og den helt store corona-plan gik i gang for at undgå yderligere smitte.

Opdateret 08. april 2021 kl. 19:18
Slagelse - 08. april 2021 kl. 19:09
Af Helge Wedel

Ifølge leder af Lilleskov Hanne Clausen kom den positive næsetest til at berøre 58 børn og 14 fra personalet inklusiv hende selv.

- Forældrene var bare så fantastiske, da vi ringede for at få dem til at hente deres barn, siger Hanne Clausen. Hun tilføjer, at den pågældende medarbejder grundet rengøring havde været rundt i mange børnegrupper, hvorfor så mange måtte hjemsendes.

De hjemsendte skal - hvis den positive næsetest bekræftes af en PCR-test taget i halsen - blive hjemme, indtil de selv er testet negativ to gange for Covid-19.

Medarbejderen med den positive næsetest blev kort tid efter samme dag sendt videre til en akut PCR-test.

Hos Hanne Clausen, der har været leder af Lilleskov siden 1997, var håbet torsdag eftermiddag derfor, at hun fik besked om, at næsetesten var forkert, så den store Covid-19-alarm kunne afblæses, hvorefter hjemsendte både børn og personale kunne vende tilbage i morgen fredag.

Endte som øvelse

Og hendes håb gik heldigvis i opfyldelse, så det hele endte med at være en øvelse på, hvad der skal gøres, hvis smitten rammer.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk