12. juli 2020
10-årige Rosa Pico, til venstre, og Elva Thomsen på 11 år er potentielle, kommende brugere af  en park for fysisk udfoldelse og fællesskab i Slots Bjergby. Foto: Mette Morgen
gallery icon

Se billedserie

10-årige Rosa Pico, til venstre, og Elva Thomsen på 11 år er potentielle, kommende brugere af en park for fysisk udfoldelse og fællesskab i Slots Bjergby. Foto: Mette Morgen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Corona-nedlukning har skabt idé om en park for de unge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Corona-nedlukning har skabt idé om en park for de unge
Opdateret 01. juli 2020 kl. 09:45
Slagelse - 30. juni 2020 kl. 13:00
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I fremtiden kan børn og unge syd for Slagelse måske boltre sig i Livsparken, der efter planen skal opføres i nærheden af det nye Livshus i Slots Bjergby, nærmere bestemt på boldbanen ved Hashøjskolen.

Projektet er indstillet af kulturforvaltningen til budgetforhandlingerne i kommunen til august, og Landudvikling Slagelse (LAG) har tilkendegivet sin interesse for ideen og inviteret til, at projektgruppen genindsender deres ansøgning for en revurdering af en eventuel støtte.

Budgettet for projektet er omkring to millioner kroner, og det er lagt ud fra en tæt dialog med firmaer, der udvikler og bygger Urban Street Zones i hele landet.

Projektgruppen, der ledes af Heidi Pico, bestyrelsesmedlem i Lokalrådet Hashøj Nordvest, og Rie Thomsen, kontaktperson for projektet, samt en skoleleder, en daginstitutionsleder og suppleres dynamisk med borgere fra lokalområdet, er meget optimistisk omkring realiseringen af projektet.

Unge skal inddrages

- Under nedlukningen blev det helt tydeligt for os, at der intet er for vores børn og unge fra 3. klasse og op i lokalmiljøet. Vi har mange skønne legepladser, men vi mangler et område, hvor bevægelse og fællesskaber kan dyrkes af de større børn. Og Livsparken er et område, der skal sætte rammerne for netop dette, siger Heidi Pico.

Tanken er, at Livsparken ikke skal være et typisk projekt, hvor de voksne har fået en idé på vegne af deres børn og unge. Børn og unge skal inddrages fra begyndelsen, når området skal designes og indrettes med blandt andet ramper, bålområder, trænings-faciliteter og sågar »Tik Tok«-scener (populær danse-app) til de mange danseglade børn og unge, der især under coronatiden har savnet samlingssteder.

Et samlingspunkt

Projektgruppen forventer, at unges tilhørsforhold og ejerskab til parken vil blive styrket, når de er blevet inddraget helt fra designet af området.

- Det skal være deres sted uden for hjemmet i vores lokalmiljø, og med mere end 430 børn og unge mellem seks og 25 år i området er der rig mulighed for, at Livsparken bliver det attraktive samlingspunkt.

Projektet tænkes også ind i den bæredygtige udvikling for Slagelse Kommune, når der planlægges at bruge holdbare materialer, herunder genbrugsbeton samt andet, der belaster klima og miljø mindst muligt.

Projektgruppen har søgt kommunen om 1,5 millioner kroner i anlægstilskud, og arbejder videre mod målet.

- For selv om hverdagen begynder at ligne normalen, mangler der fortsat et sted at være og være sammen i weekenden og efter skoletiden. Og med en sommerferie, der forventeligt afholdes i Danmark eller i hjemme i baghaven, er efterspørgslen på rammer syd for Slagelse ikke blevet mindre, tværtimod siger Heidi Pico.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk