4. juni 2020
Brugt
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Corona giver dagligvarebutikker på landet kronede dage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Corona giver dagligvarebutikker på landet kronede dage
Opdateret 26. marts 2020 kl. 12:00
Slagelse - 26. marts 2020 kl. 09:00
Af Per Vagnsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Baggrunden er ikke rar, men Dagli´ Brugserne i kommunens landområder har meget mere gang i forretningerne, end de plejer at have.

arrow Læs også: Corona-tiltag giver nye muligheder: Håndværkere i sving flere steder

De kan i dén grad mærke, at mange fravælger store supermarkeder og dermed øget smitterisiko tæt på mange andre mennesker. Såvel fra Flakkebjerg som fra Dagli´Brugserne i Boeslunde og Dalmose lyder det, at der er flere kunder end normalt i denne tid.

- Det går rigtig fint. Siden statsministerens første pressemøde har vi oplevet en vækst på 25-30 procent. Vi kan helt klart mærke, at folk bliver hjemme. Det har helt klart givet os et opsving, siger uddeler Karsten Jensen i Dagli´Brugsen i Flakkebjerg.

Når flere af dem, der bor i landområderne, i øjeblikket dropper indkøbsturen til Slagelse, kan det også hænge sammen med, at indkøbsturen til et stort supermarked ikke kan kombineres med en tur i Vestsjællandscentret, hvor de almindelige butikker er lukkede.

Ser nye ansigter

Uddeleren i Flakkebjerg tror dog, at det først og fremmest er frygten for smitte ved at handle sammen med mange andre, der spiller ind.

- Der er flere, der fortæller, at de bliver hjemme. De skal ikke have raget noget til sig. De kommer sjældnere, de køber mere, og vi ser nye ansigter, også fra et større område, fordi de kører en tur og måske leder efter bestemte varer, fortæller Karsten Jensen.

I Dagli´Brugsen i Dalmose kan salgsassistent Mette Abkjer også registrere fremgang:

- Jeg tror helt klart, at folk fravælger at køre til Slagelse. De sidste par dage har vi haft flere kunder og mange, vi ikke har set før, og de kommer mere jævnt over hele dagen, siger hun.

Stadig svært i Boeslunde

For Dagli´Brugsen i Boeslunde er situationen meget speciel.

Lige nu går det helt forrygende, men det er næppe nok til, at de sorte skyer, der har hængt over butikken de senere år, for alvor driver væk.

Uddeler Stella Jørgensen beretter, at virus-situationen gør en kæmpe forskel.

- I øjeblikket ryger vi over budgettet med en dagsomsætning hver uge, og vi ser mange nye ansigter, men ellers har vi haft rigtig svært ved at holde vore budgetter. Vi fik et rigtig dårligt resultat sidste år, så vi håber bare at omsætningen - ikke virussen - ville fortsætte, for vi har stadig store problemer, siger Stella Jørgensen.

Uddeleren i Boeslunde kan kun håbe, at nogle af dem, der for tiden foretrækker den lokale butik, også vil gøre det, når alt igen bliver normalt.

arrow Virtuel vej til studenterhuen: Her er gymnasieelevernes nye hverdag
28. marts 2020 kl. 08:00 Opdateret: kl. 19:53
arrow Tilbyder gratis lejebil til sundhedsmedarbejdere
27. marts 2020 kl. 07:44 Opdateret: kl. 20:20
arrow Ledende overlæge: Coronaplan fungerer
26. marts 2020 kl. 18:37 Opdateret: kl. 18:37
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk