3. juli 2020
Johni Mainz er blevet anholdt i Frankrig og sidder nu varetægtsfængslet. Her står han ved siden af sin kone, Helle Mainz, der er chokeret over anholdelsen.  Privatfoto.
Johni Mainz er blevet anholdt i Frankrig og sidder nu varetægtsfængslet. Her står han ved siden af sin kone, Helle Mainz, der er chokeret over anholdelsen. Privatfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Chauffør anholdt med 220 kilo hash: Hyret af firma med smuglerforbindelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Chauffør anholdt med 220 kilo hash: Hyret af firma med smuglerforbindelser
Slagelse - 13. juni 2019 kl. 06:00
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mens de franske myndigheder forsøger at sætte kløerne i den lokale vognmand Jørn Lisberg, som kræves udleveret til straffuldbyrdelse af en tidligere afsagt smuglerdom, sættes flere af vognmandens kontakter nu i forbindelse med anholdelsen af 39-årige Johni Mainz fra Næstved.

arrow Læs også: Hashdømt vognmand mødes af lukket dør: Nu skal han udleveres

Det skriver Sjællandske.

Lastbilchaufføren, som i maj og juni skulle fragte eksempelvis pomfritter på frost og plast fra Malaga til Danmark, blev søndag den 2. juni anholdt på en motorvej ved Lyon i Frankrig, fordi føromtalte last, viste det sig, også indbefattede 220 kilo hash. Den del viste Johni Mainz absolut intet om, slår han fast, og hans pårørende i Danmark er mildest talt chokerede.

- Jeg har tudet og tudet. Jeg er helt rystet, siger Helle Mainz, der er gift med den nu varetægtsfængslede Johni Mainz, der for så vidt deler skæbne med 54-årige Torben Nielsen fra Sabro ved Aarhus.

Sidstnævntes sag er dog noget mere alvorlig, idet netop han i anholdelsens umiddelbare kølvand blev idømt en straksdom på otte års fængsel.

- Det håber vi ikke med Johni. Det er skrækkeligt, lyder det fra Helle Mainz.

Torben Nielsen, hvis pårørende stadig kæmper en brav kamp for at få overbevist de franske domstole om, at chaufføren er uskyldig, blev hyret af Lisberg Transport ApS. Det ejes ikke direkte af Jørn Lisberg, som i øvrigt er dømt to gange for hashsmugling - senest i april 2016 - men af hans datter, Kimmi Lisberg. Det selskab blev dog solgt videre i starten af året.

Johni Mainz, der netop er blevet fængslet, blev hyret af transportfirmaet Euroways, hvis nyligt tiltrådte direktør hedder Thomas Madsen. Selvsamme Madsen har dog direkte forbindelser til Lisberg-familien, idet han har ageret direktør for firmaet Sydtrans Bellahøj IVS fra oktober 2018 og frem. Et selskab, der ifølge CVR-registret er stiftet af netop Kimmi Lisberg, men som har fungeret i et andet navn tidligere: Sydtrans ApS, der godt nok er under konkurs, men hvor direktøren hedder Jørn Lisberg.

- Det kan ikke være tilfældigt, mener Helle Mainz.

Det har ikke været muligt at få kontakt til hverken Kimmi Lisberg eller Thomas Madsen, som reelt og ifølge kontrakten er og var arbejdsgiver for Johni Mainz, der nu sidder bag lås og slå, mens det videre forløb skal afklares. Heller ikke Jørn Lisberg, som over for Sjællandske tidligere har afvist et hvert kendskab til smuglerhash, besvarer Sjællandskes opkald.

arrow Hashdømt vognmand fængsles inden udlevering til Frankrig
19. juni 2019 kl. 12:09 Opdateret: kl. 13:30
Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk