16. juli 2020
To chefer forlader kommunen, men afløses ikke af nye ansigter. Deres farvel sker i en tid, hvor der tænkes nyt på ledelsesgangene.
gallery icon

Se billedserie

To chefer forlader kommunen, men afløses ikke af nye ansigter. Deres farvel sker i en tid, hvor der tænkes nyt på ledelsesgangene.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Centerchefer siger farvel: Stillinger genbesættes ikke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Centerchefer siger farvel: Stillinger genbesættes ikke
Slagelse - 25. oktober 2019 kl. 15:25
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Handicap- og psykiatrichef Thomas Knudsen følger efter børne- og ungechef Per Kensø, idet de begge snart træder ud af Slagelse Kommunes svingdøre for sidste gang.

arrow Læs også: Slagelse vil skære direktionen væk

Begge centerchefer har fået nye kasketter henholdsvis som direktør i Faxe Kommune og chef i Ballerup Kommune for 46-årige Per Kensøs vedkommende. Sidstnævnte stopper 31. oktober, mens Thomas Knudsen forlader kommunen måneden efter.

Det betyder på papiret, at der er to stillinger ledige, og at de månedlige gager på til sammen 144.641 kroner eksklusive pensionsbidrag skal finde nye ejermænd.

Sådan bliver det dog ikke, eftersom de to centerchefers farvel falder i hak med den organisationsændring, der er i gang, og som særligt kommunaldirektør Frank E. Andersen har været bannerfører for. Samtidig taler det faktum, at stillingerne ikke ventes genbesat, ind i den budgetaftale, som flertalsgruppen bestående af det socialdemokratiske borgmesterparti, SF, Liberal Alliance og Enhedslisten underskrev forleden. Her lyder det, at der skal satses på et »fleksibelt« ansættelsesstop på centralt niveau.

Det er dog ikke med formålet at spare, at stillingerne ikke genbesættes.

- Vi vil gerne gøre noget ved alle vores ledelseslag og få ansvaret tættere på dem, det hele drejer sig om. Det er ude decentralt, så jo mere vi kan skære fra på rådhuset og i hele det tunge hierarki, som vi har haft, jo bedre, siger viceborgmester Villum Christensen (LA).

Handicap- og psykiatriområdet samt børne- og ungeområdet er de mest belastede områder, når talen falder på økonomi. Forligspartierne vil give en indsprøjtning næste år på samlet set 56,7 millioner kroner, hvilket dog ikke engang er nok til at dække de gevaldige millionunderskud, der årligt - og for så vidt også i det indeværende år - gør ondt på begge områder.

Der skal derfor tages ansvar, og det hjælper en ændret struktur på, siger kommunaldirektøren.

- Vi tænker ikke, at de to chefstillinger genbesættes, men at de ledelsesopgaver løses inden for de nuværende ledelseskompetencer i vores kommune. Med den igangsatte organisatoriske udvikling ønsker vi, at ledelseskompetencerne blandt chefer og direktører giver størst mulig ledelseskraft og udnyttes bedst mulig, siger Frank E. Andersen, som også ser på fordelingen af opgaver på andre af kommunens områder.

arrow Tredje centerchef siger farvel: Erstattes ikke foreløbigt
20. november 2019 kl. 06:30 Opdateret: kl. 07:06
arrow Passioneret centerchef siger op: Nu får hun sved på panden
19. november 2019 kl. 10:47 Opdateret: kl. 11:14
arrow Farvel til endnu en centerchef
12. oktober 2019 kl. 17:00 Opdateret: kl. 17:42
Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk