26. maj 2020
Måger kan hænge med næbbet. Det samme gør Carl Peter i den ene side, hvor store granitsten truer med at falde i vandet. Angiveligt grundet en påsejling. Foto: Helge Wedel
Måger kan hænge med næbbet. Det samme gør Carl Peter i den ene side, hvor store granitsten truer med at falde i vandet. Angiveligt grundet en påsejling. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Carl Peter lappes sammen efter påsejling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Carl Peter lappes sammen efter påsejling
Slagelse - 15. september 2019 kl. 08:02
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En stor rest fra den tredje bro over Korsørs havneindløb til noret indviet i 1883 er brofæstet med kælenavnet Carl Peter, som i generationer har været stedet at kigge, når man hurtigt vil vide, om det er høj eller lavvandet. Nu truer en eller flere af de store granitblokke med at falde i vandet.

- Vi formoder, at der er sket en påsejling. Vi ved dog ikke af hvem, men vi fik underretningen i begyndelsen af august, hvorefter vi indhentede et tilbud om reparation og nye fuger af hele brofæstet både over og under vandet, siger chefen for kommunens entreprenørservice Peter Johansen til Sjællandske.

Prisen viste sig at være omkring det dobbelte af de 200.000 kroner, som det kostede at anlægge en kompasrose på Carl Peter. Betalt af Stig Hansens Fond.

- De penge har vi ikke lige, så nu får vi den snarest repareret og sat de løse sten fast. Den store vedligeholdelse udskyder vi så et eller to år, siger Peter Johansen.

Carl Peters fundament, der er en sekskant af granitblokke lagt med overlap, blev undersøgt af dykker Michael Eisensee tilbage i 2015, hvor den generelle tilstand blev beskrevet som god.

Brofæstet eller duc d'alben Carl Peter har sit navn efter den tidligere borgmester i Korsør Karl Valdemar Viggo Frederik Pedersen, der blev kaldt for Carl Peter. Ved sin død i 1932 havde han været byens borgmester i to år.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk