19. juli 2019
21-årige Camilla Klestrup Hansen er i morgen klar til at sælge de første 250 julesnegle for at samle penge ind til hendes deltagelse i Special Olympics World Summer Games, som hun selv skal betale. Foto Helge Wedel
gallery icon

Se billedserie

21-årige Camilla Klestrup Hansen er i morgen klar til at sælge de første 250 julesnegle for at samle penge ind til hendes deltagelse i Special Olympics World Summer Games, som hun selv skal betale. Foto Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Camilla kæmper for medaljer til Danmark men må selv betale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Camilla kæmper for medaljer til Danmark men må selv betale
Slagelse - 30. november 2018 kl. 06:25
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Bager forærer hende 500 julesnegle, som hun kan sælge for at få råd til at deltage i Special Olympics World Summer Games i Abu Dhabi, som hun er udtaget til.

21-årige Camilla Klestrup Hansen er noget helt særligt. Ingen andre i hele verden er som hende, for hun er ifølge sin far Sven Klestrup Hansen det hidtil eneste menneske, der er født med en kromosomfejl nummer to, hvorfor hun er udviklingshæmmet.

- Hun er en velfungerende glad pige, men kromosomfejlen gør, at hun har indlæringsvanskeligheder, siger Sven Klestrup Hansen, da Sjællanske møder ham og datteren hos Toms Bageri i Nygade.

Anledningen er Camilla Klestrup Hansens unikke evner til at svømme hurtigt. Faktisk så hurtigt, at hun sammen med 89 andre danske udviklingshæmmede idrætsudøvere er udtaget til at kæmpe for medaljer til Danmark ved Special Olympics World Summer Games i Abu Dhabi den 14.-21. marts næste år.

Modsat raske idrætsudøveres deltagelse i de Olympiske Lege må de udviklingshæmmede selv betale for rejse, ophold og tøj.

- Samlet skal vi regne med udgifter på omkring 20.000 kr. for Camillas deltagelse, siger Sven Klestrup Hansen. Han ønsker ikke at kritisere, at det er sådan - men ærgerligt er det da, medgiver han.

Som blandt andet fodboldtræner har Sven Klestrup Hansen kendt indehaver af Toms Bageri Tom Læby Madsen i en »menneskealder«.

- Da jeg hørte, at Camilla var udtaget men selv skulle betale, så tænkte jeg, at vi da som by må støtte op, når vi har en OL-deltager, der kæmper for medajer til Danmark, siger Tom Læby Madsen. Han kunne huske, at bager Thers for år tilbage støttede det »løbende postbud« Bent Lauridsens deltagelse ved EM og VM for veteraner ved at sælge kager til fordel for ham.

- Derfor har jeg besluttet at bage 500 julesnegle til Camilla, som hun kan sælge for at samle penge ind til rejsen, siger Tom Læby Madsen.

Salget af de mange støttende julesnegle begynder i morgen lørdag den 1. december, hvor Camilla Klestrup Hansens står klar ved julemarkedet i Havnearkaderne med de første 250 snegle. De næste 250 sælges samme sted ved et lignende marked den 15. december.

Prisen er endnu ikke helt fastlagt - men en tier stykket og to for tyve, synes at være et godt bud.

Camilla Klestrup Hansen har svømmet, siden hun var syv år. De seneste år hurtigere og hurtigere, så hun i dag er blot tre sekunder fra en DM-rekord.

Ved Special Olympics World Summer Games i Abu Dhabi deltager hun i bryst, crawl og individuel medley.

- Jeg træner fire gange om ugen. Det er hårdt men også sjovt. Jeg ved ikke, om jeg kan vinde en medalje, siger Camilla Klestrup Hansen,

Hendes far tilføjer, at det er svært på forhånd at vide, hvor hurtige tiderne er hos de andre deltagere. I alt ventes omkring 7000 fra 170 lande at deltage legene, der derfor er den største internationale sportsbegivenhed i 2019. Det er 16. gang, at Special Olympics World Summer Games holdes. For første gang i Mellemøsten.

Danmark stiller med en delegation på 116 deltagere - 89 idrætsudøvere og 27 trænere/ledere. Dertil kommer en leder-, kommunikations og sundhedsstab på ni personer. Det er det største danske hold nogensinde. De danske udøvere stiller op i ti idrætter: atletik, badminton, boccia, bowling, fodbold, golf, gymnastik, håndbold, ridning og svømning.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk