19. april 2021
Repræsentanter fra Slagelse og Esbjerg Kommune besøgte onsdag  det boligsociale projekt Bytteringen i Ringparken. Formålet var at søge inspiration til et internationalt projekt. Foto: presse
gallery icon

Se billedserie

Repræsentanter fra Slagelse og Esbjerg Kommune besøgte onsdag det boligsociale projekt Bytteringen i Ringparken. Formålet var at søge inspiration til et internationalt projekt. Foto: presse
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bytteringen tiltrækker international interesse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bytteringen tiltrækker international interesse
Slagelse - 09. juni 2018 kl. 12:08
Af Anna E. Karstoft

Idéen er simpel. Beboerne i Ringparken kommer og afleverer tøj, bamser, bøger og andre ting, de ikke længere selv har brug for i et lokale i Ringparken. Ved samme lejlighed kan de bytte sig til noget, de til gengæld godt kan bruge. Der er ingen penge involveret, og alle byttehandler foregår igennem en frivillig beboer, der fungerer som butiksmedarbejder.

Formålet er at skabe en lang række møder mellem beboerne, hvilket kan bidrage til at skabe mere tryghed og tillid i boligområdet.

- Når man møder hinanden en mørk aften på parkeringspladsen og allerede har mødt hinanden i Bytteringen forinden, så er der en god sandsynlighed for, at man tænker, at vedkommende er ok, forklarer Casper Hernàndez Cordes, der er koordinator og ansvarlig for civilsamfundsindsatsen i helhedsplanen i Ringparken.

Nu har projektet fået relevans for flere end bare Ringparkens beboere, for onsdag var repræsentanter fra Slagelse og Esbjerg Kommune på studietur i Ringparken for at søge inspiration i netop Bytteringen til et internationalt projekt. Begge kommuner samarbejder med Odense kommune og universiteter i både Flensborg og Kiel om projektet, der hedder WIPP (Welfare Innovations in Primary Prevention), og som har til formål at udvikle velfærdsinnovation indenfor den primære forebyggelsessektor.

Det vækker glæde hos Casper Hernàndez Cordes fra Ringparkens helhedsplan.

- Det er rigtig spændende, at man kan dele inspiration med nogle, der har et projekt med masser af støttekroner, siger han.

Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk