21. oktober 2020
Fem personer blev tirsdag eftermiddag idømt ubetingede fængselsstraffe fra 50 dage til to et halvt år. Retten vurderede, at sagen ikke drejede sig om »æreskrænkelser«, hvilket ville være en skærpende omstændighed, men i stedet om chikane og jalousi.
Fem personer blev tirsdag eftermiddag idømt ubetingede fængselsstraffe fra 50 dage til to et halvt år. Retten vurderede, at sagen ikke drejede sig om »æreskrænkelser«, hvilket ville være en skærpende omstændighed, men i stedet om chikane og jalousi.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byskov Allé-sagen afgjort: Hævntogt koster flere års fængsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byskov Allé-sagen afgjort: Hævntogt koster flere års fængsel
Opdateret 09. april 2019 kl. 18:47
Slagelse - 09. april 2019 kl. 18:03

Af Kim Brandt
Det var oprindeligt planen, at der først skulle afsiges dom i den grove voldssag fra Byskov Alle onsdag, men retten vurderede, at det var muligt at træffe en afgørelse allerede tirsdag eftermiddag.

arrow Læs også: Brutalt hævntogt koster 20-årig knap to års fængsel

Sagen, som Sjællandske tidligere har beskrevet nøje, kulminerede den 1. juni sidste år, hvor et maskeret »tæskehold« fra Københavns-området pludselig dukkede op på Byskov Alle og blandt andet tildelte en mand syv knivstik.

Tre deltagere fra tæskeholdet fik hver mellem 50 dages og fire måneders ubetinget fængsel, mens de to hovedpersoner kan se frem til et noget længere ophold i fængslet.

Den længste straf på to år og seks måneders ubetinget fængsel fik den 25-årige Abdallah Walid Hamadeh, som også i retten erkendte, at han førte kniven, der blandt andet perforerede en lunge og kostede et livsfarligt blodtab hos offeret.

Den 20-årige Abdullah Rebeh Al-Enazi blev idømt to års ubetinget fængsel for sin deltagelse i overfaldet, der af flere blev betegnet som »æresvold«.

Hele balladen bunder nemlig i, at en 30-årig kvinde fra Slagelse tillod sig at afvise tilnærmelser fra en 28-årig mand, der i øvrigt stadig er efterlyst af politiet og formentlig opholder sig i Libanon.

Men domsmandsretten i Næstved mente i stedet, at den grove vold og chikane mod Slagelse-familien mere bundede i jalousi end i religiøs ære.

Foruden fængselsstraffen skal den 25-årige Abdallah Walid Hamadeh betale 15.000 kroner i erstatning til kniv-offeret.

Alle de dømte udbad sig betænkningstid i forhold til en eventuel anke.

Anklagerfuldmægtig Mads Skovby var efter dommen generelt tilfreds med resultatet, selv om han gerne havde set noget højere straffe.

- Jeg er tilfreds med, at retten dømte i langt de fleste forhold - og dommen sender et signal om, at det, som Slagelse-familien har været udsat for, er helt uacceptabelt, siger anklageren til Sjællandske.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk