28. maj 2020
Byrådet enedes mandag aften. Samtlige politikere tav i hvert fald stille efter aftale om, at man nu går til forhandlingsbordet og ikke strides.
Byrådet enedes mandag aften. Samtlige politikere tav i hvert fald stille efter aftale om, at man nu går til forhandlingsbordet og ikke strides.
Foto: KIM BRANDT
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byrådsmøde slut efter 12 minutter: Nu skal der forhandles

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byrådsmøde slut efter 12 minutter: Nu skal der forhandles
Slagelse - 07. oktober 2019 kl. 20:23
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der blev hverken raslet med sabler eller det, der ligner, ved mandagens byrådsmøde i Slagelse. Det varede blot 12 minutter og var starten på tre intensive uger, der skal munde ud i en budgetaftale. Kun få sagde et kvæk.

arrow Læs også: Budget-deadline nærmer sig: Nu rejser borgmesteren på ferie

- Vi har aftalt, at vi ikke siger så meget. Vi er enige om, at vi skal løse det her i fællesskab, lød det fra borgmester John Dyrby Paulsen (S), som ellers i Sjællandskes mandagsavis måtte parere flere verbale slag fra byrådsfæller efter weekendens budgetseminar, der nok beskrives bedst ved, at det var turen ved forhandlingsbordet, hvor kun den socialdemokratiske gruppe samt viceborgmester Villum Christensen (LA) kunne bakke borgmesterens oplæg til et aftalegrundlag op.

SF kunne ikke være med. Ej heller Enhedslisten, som i forvejen står uden for den aftale, der blev indgået sidste år.

Politikerne sendte således administrationens budgetforslag videre i høring hos brugerbestyrelser, medarbejdere og andre interessenter.

Høringsfristen løber nu formelt set til 16. oktober, og fristen for indsendelse af ændringsforslag til budgettet sættes til seks dage efter. Herefter er planen, at der skal støbes en endelig aftale, som kan ligge klar til byrådets andenbehandling om tre uger.

Og der er i den grad behov for samarbejde, når talen falder på kommunens udfordringer de kommende år. I store tal forventes der et såkaldt kassetræk på 169 millioner kroner til næste år, alene fordi udgifterne på flere områder stiger og stiger.

Det være sig på handicap- og psykiatriområdet, hvor budgetudfordringen i 2020 tegner sig i skikkelse af 52,4 millioner kroner, der skal findes. Tallet forventes at stige til 135,1 millioner kroner, når vi kigger frem til 2023, anslår forvaltningen, der med sit tekniske budgetforslag ikke levner megen plads og råderum til tant og fjas.

Samme dystre prognose lyder for det specialiserede børne- og ungeområde, hvor budgetudfordringen bare til næste år er 42,9 millioner kroner, mens man fortsat arbejder med at få indeværende regnskabsår til at se nogenlunde ud.

At der skal spares og forringes, er borgmesteren dog ikke tilhænger af.

- Det skal vi ikke. Der er nogle udfordringer, der skal løses, og jeg synes ikke, det er uoverskueligt, siger han.

Læs mere i Sjællandske tirsdag.

arrow Borgmester-oplæg vraget af eget flertal
06. oktober 2019 kl. 18:00 Opdateret: kl. 19:18
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk