11. december 2017
SF?s eneste medlem af Slagelse Byråd, gadeplansmedarbejder Helle Blak, er blevet fyret som leder af Rosenkildegårdens Ungdomscafé. Slagelse Kommune er tavs om fyresedlen, som dog bekræftes af kilder på rådhuset.
SF?s eneste medlem af Slagelse Byråd, gadeplansmedarbejder Helle Blak, er blevet fyret som leder af Rosenkildegårdens Ungdomscafé. Slagelse Kommune er tavs om fyresedlen, som dog bekræftes af kilder på rådhuset.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byrådsmedlem øjeblikkeligt fyret som kommunal leder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byrådsmedlem øjeblikkeligt fyret som kommunal leder
Opdateret 04. marts 2017 kl. 08:02
Slagelse - 03. marts 2017 kl. 06:06
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Helle Blak, medlem af Slagelse Byråd for SF, er med øjeblikkelig virkning blevet fyret fra sit job som kommunal leder af Rosenkildegårdens Ungdomscafé. Hendes ledende kasketter i forhold til arbejdet i Slagelse Kommunes to udsatte boligområder, Ringparken og Motalavej, er samtidig blevet taget fra hende, erfarer Sjællandske.

arrow Læs også: Flere politianmeldelser i Blak-sag

Kilder tæt på rådhuset bekræfter, at Helle Blak er blevet fyret. Udadtil og formelt betragtes hendes fravær dog som en sygemelding.

Selv har Helle Blak ingen kommentarer til sagen om en fyring. Hun siger i stedet, at hun er sygemeldt med halsbetændelse, og at hun - da hun bliver forholdt faktummet om en afskedigelse - intet har hørt om sagen.

Avisen erfarer, at fyresedlen er affødt af en intern revision af de økonomiske forhold i Rosenkildegårdens Ungdomscafé i Ringparken og Basen i Korsør. Den revision har vakt kritik. Siden er en ekstern revisionsproces blevet igangsat, hvorfor nu Helle Blak er blevet afskediget.

Det fremgår også af en besked, som er sendt til flere byrådsmedlemmer.

Borgmester Stén Knuth (V) fortæller, at han ingen kommentarer har til sagen, da det er en personsag. Heller ikke uddannelsesdirektør Vini Lindhardt har nogen kommentarer.

En skrivelse sendt til kommunaldirektør Jane Wiis og anonymt til Sjællandske beskriver, at medarbejdere i kommunen tidligere har forsøgt at gøre opmærksom på kritisable, uprofessionelle forhold, men at man på ledelsesgangen intet har gjort efter anklagerne.

Den helt konkrete årsag til afskedigelsen er - efter hvad Sjællandske erfarer - misbrug af midler. Slagelse Kommune er tavs om omfanget.

arrow Helle Blaks fagforening til angreb på kommunen
23. marts 2017 kl. 06:34 Opdateret: kl. 07:33
arrow Byråd politianmeldt: Bryder kommunen selv tavshedspligten?
22. marts 2017 kl. 10:39 Opdateret: kl. 11:02
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk