8. juli 2020
Thomas Clausen (EL) ønsker at åbne op og kritiserer børne- og ungeudvalgets "lukkethed".
Thomas Clausen (EL) ønsker at åbne op og kritiserer børne- og ungeudvalgets "lukkethed".
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byrådsmedlem kræver redegørelse om børneområde: Vi får ikke noget at vide

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byrådsmedlem kræver redegørelse om børneområde: Vi får ikke noget at vide
Opdateret 27. januar 2020 kl. 12:47
Slagelse - 27. januar 2020 kl. 11:40
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En forventet overskridelse i 2020-budgettet svarende til ni millioner kroner på området for familiebehandling, anbringelser og tvangsfjernelser skriger ifølge Enhedslistens byrådsmedlem, Thomas Clausen, til himlen.

arrow Læs også: Fik nok af svigt, druk og vold og gik til politiet: »Gå op og bank i bordet!«

Det skal der rådes bod på i politisk plenum, ligesom et stigende antal sager om børns mistrivsel - eksempelvis som afdækket i Sjællandske - bør være en sag for hele byrådet.

Det er det dog ikke, lyder kritikken nu fra netop Enhedslisten, som på det kommende byrådsmøde mandag vil kræve, at der udarbejdes en redegørelse for situationen på børne- og ungeområdet. Den skal, præciserer han, sendes ud til hele byrådet.

- Vi læser om forfærdede ministre og udvalgsformænd i avisen, og når unge kvinder står frem i medierne og kritiserer kommunens årelange behandling af dem og deres familie, er det mindste, vi kan kræve, at vi alle får en redegørelse. Men det sker ikke, siger Thomas Clausen, der mener, at sammenfaldet mellem dårlig økonomi og sager om mistrivsel blandt børn bør give anledning til en større drøftelse end den, der kan foregå blandt børne- og ungeudvalgets medlemmer.

Thomas Clausen mener således, at børne- og ungeområdet er for vigtigt til, at det kun er i fagudvalget, at problemerne diskuteres.

- Men det er sådan, det er. Med hensyn til sagen om børnesagen i avisen var det ikke engang et selvstændigt punkt på børne- og ungeudvalgets dagsorden den 13. januar, men gemte sig under et generelt orienteringspunkt, siger han og mener, at der er for lukket.

Derfor ønsker han, at der nu udarbejdes en redegørelse - gerne krydret med en række handlemuligheder i forhold til fremtidens børne- og ungeområde.

- Vi gør alt, hvad vi kan

Udvalgsformand Helle Blak (SF) har bemærket Thomas Clausens initiativsag, men håber ikke, det er på dagsordenen, alene fordi politikere nu skal hakke på hinanden.

- Jeg håber, det er, fordi han vil gøre noget - for eksempel få midler til området. Udvalgets medlemmer gør alt, hvad de kan, og det er ikke fair, hvis nogen skydes i skoene, at de ikke gør noget på det her område, siger Helle Blak, der erklærer sig enig i, at der skal store løsninger til.

- Det her handler om mistrivsel. De børn, Sjællandske har skrevet om, men også mange andre fortjener, at vi gør noget, uden der går politisk diskussion i det hele, pointerer hun.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk