

Se billedserie
Andelen af tosprogede elever i Slagelse Kommunes skoleklasser må ikke overstige 20 procent.
Sådan lød det forslag, som Dansk Folkeparti ved Henrik Brodersen havde fremsendt til behandling på aftenens byrådsmøde. Et forslag som fik en blandet modtagelse, men alle kunne dog gå ind for borgmester Stén Knuths forslag om, at sagen skal sendes til debat i Uddannelsesudvalget, hvor Johnny Persson (V), der havde meldt afbud til aftenens møde på grund af sygdom, jo er formand.
Henrik Brodersen nævnte i sin forelæggelse, at han netop havde hørt, at man i Holstebro Kommune laver noget tilsvarende, dog her med 18 procent.
- Vores fromme ønske er jo at få en bedre integration. Vi er ikke ude på at deportere børn, lød det også fra Brodersen.
Morten Hass Augustsen (V) mente dog, at kompetencen til at beslutte den slags burde ligge ude hos den enkelte skoleleder.
- Og hvad er egentlig definitionen på en tosproget? spurgte han.
Villum Christensen (LA) advarede også imod at lade centraliseringen tage overhånd i sagen.
- Vi bør ikke lave en fast standard, men lade det være op til de enkelte bestyrelser og lederne på skolerne, mente Villum Christensen.
Helle Blak (SF) var helt uenig i det, som Henrik Brodersen havde skrevet i sin begrundelse for forslaget. Nemlig at det er formålet med folkeskolens arbejde, at tosprogede elever helt overtaget dansk sprog og kultur og bliver som deres danske klassekammerater.
- For mig lyder det jo som assimiliation og ikke integration, og det synes jeg ikke om, sagde Helle Blak.
Assimilation betyder, at en befolkningsgruppe kulturelt tilpasser sig en anden og derved indlemmes i denne ved at opgive eller ændre eksempelvis religiøse eller politiske overbevisninger.
Kommentarer
Vi ønsker en åben og livlig debat på sn.dk, og opfordrer alle til at kommentere, udveksle viden og stille spørgsmål. Debatten skal foregå i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen fjerner indlæg, der ikke lever op til SN.dks retningslinjer og gældende lovgivning. Se retningslinjerne her