21. januar 2019
Politiet indstiller efterforskningen i sag om læk af fortrolige oplysninger.
Politiet indstiller efterforskningen i sag om læk af fortrolige oplysninger.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byråd politianmeldt for brud på tavshedspligt: Politiet opgiver sag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byråd politianmeldt for brud på tavshedspligt: Politiet opgiver sag
Opdateret 19. juli 2018 kl. 14:23
Slagelse - 19. juli 2018 kl. 10:15
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Politiet når ikke til bunds i sagen om læk af Slagelse-byrådsmedlem Helle Blaks (SF) fortrolige oplysninger. Efterforskningen, som ellers har stået på, siden daværende borgmester Stén Knuth (V) i marts i fjor politianmeldte samtlige fungerende byrådsmedlemmer, indstilles. Uden at finde kilden til lækagen.

arrow Læs også: Politianmeldte politikere klager til Statsadvokaten

Det har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi netop bekræftet over for Slagelse Kommune, som oplyser til Sjællandske, at det er korrekt, at politiet ikke når videre med sagen.

Begrundelsen for afgørelsen er, at politiet vurderer, at der ikke er grundlag, heller ikke med yderligere efterforskning, for at sigte nogen for at have videregivet fortrolige oplysninger. Politiet konstaterer, på trods af dette, at der er lækket fortrolige oplysninger til pressen.

Det skete, da Helle Blak (SF) sidste år blev fyret som leder af Rosenkildegårdens Ungdomscafé, hvormed hun kunne læse om sin påståede fyring, inden hun reelt selv blev orienteret.

- Det er en meget utryg situation, når fortrolige oplysninger kan gå af sted på den måde. Det er foruroligende, at nogle bryder deres tavshedspligt, lød det dengang fra Stén Knuth, som besluttede at politianmelde hele byrådet.

Det skete i øvrigt, efter at daværende kommunaldirektør Jane Wiis i en åben dagsorden beskrev den varslede fyring, og at hovedpersonen kunne læse om sin fyring i Sjællandske efter, hvad der tidligere er blevet beskrevet som et læk fra politisk hold.

Det affødte senere en godtgørelse i det endelige forlig - og som skrevet i et aftalepapir pr. 31. oktober - der blev indgået mellem KL, på vegne af Slagelse Kommune, og så Helle Blaks fagforening, BUPL.

Borgmester John Dyrby Paulsen (S) har følgende kommentar:

- Jeg er meget tilfreds med, at anklagemyndigheden nu har afsluttet deres grundige efterforskning, og sagen hermed har fundet sin afslutning. Vi har brug for at have fokus på det fremadrettede.

Helle Blak selv er ikke overrasket over, at politiet ender med at indstille efterforskningen uden et egentligt resultat.

- Måske er det også fordi, politiet skal bruge sin tid på at opklare »rigtige« forbrydelser. Men pressen bør jo vide, hvem det er, siger Helle Blak, som dog gerne havde set en afgørelse i sagen.

- Den, der har gjort det, skal leve med det resten af livet. Vedkommende har udleveret fortrolige oplysninger, der efterfølgende viser sig at være baseret på løgne, siger Helle Blak og tilføjer:

- Jeg har en meget god idé om, hvem det kommer fra, og det er egentlig rigeligt for mig. Og rigeligt, at de mennesker, der står bag alle de her løgnehistorier, måske har det dårligt med det, de har gjort, siger Helle Blak, som selvfølgelig helst havde været hele sagen foruden - det vil sige lækagen.

- Jeg er selvfølgelig videre, men der også mange andre ofre. Min familie og nogle folk, jeg har haft tæt på mig. Det er ikke bare mig, der er blevet ramt af det her, siger hun.

arrow Politi dropper sag uden at have forhørt alle mistænkte
20. juli 2018 kl. 06:00 Opdateret: kl. 21:27
arrow Tidligere byrådsmedlem om læk: - Jeg talte selv for en politisag
13. april 2018 kl. 07:00 Opdateret: kl. 07:55

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk