24. april 2019
Det kommende bykontor skal efter alt at dømme placeres her på det nedlagte posthus, som kommunen bruger rigtig mange millioner kroner på at sætte i stand. Foto: Per Vagnsø
gallery icon

Se billedserie

Det kommende bykontor skal efter alt at dømme placeres her på det nedlagte posthus, som kommunen bruger rigtig mange millioner kroner på at sætte i stand. Foto: Per Vagnsø
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bykontor på vej - men Business Slagelse mangler en million kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bykontor på vej - men Business Slagelse mangler en million kroner
Slagelse - 11. januar 2019 kl. 06:19
Af Arne Svendsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Siden turistkontoret i Løvegade skiftede strategi og blev et lukket kontor, har der ikke rigtig været noget borgervendt servicested for forretningslivet til for eksempel billetsalg og andre aktiviteter.

I Skælskør og Korsør har man oprettet bykontorer, og et sådant er nu også på vej i Slagelse. Det placeres efter al sandsynlighed på det nedlagte posthus, hvor det også er planen, at turistkontoret skal have til huse på et tidspunkt.

Det oplyser udvalgsformand Villum Christensen (LA) efter det seneste møde i erhvervs- og teknikudvalget.

Her vedtog politikerne en principbeslutning om en forsøgsordning med en ramme på 1,5 millioner kroner til bevilling af støtte til udvikling af større events i Slagelse, Korsør og Skælskør.

En beslutning, der i øvrigt er en udløber af det indgåede budgetforlig for 2019. Pengene ydes i tre år, og man skal undersøge, om de bidrager til øgede aktiviteter i de tre byer.

- Frem for at vi hele tiden skal behandle ansøgninger om støtte til for eksempel Slagelse Festuge og Drengerøvsaften i Skælskør, vil vi give en fast ramme, som foreningerne så kan bruge og bagefter aflægge regnskab for, siger Villum Christensen.

Torben Kjerulff, formand for Business Slagelse, er positiv overfor oprettelsen af et bykontor i Slagelse. Også han mener, at det bør placeres på posthuset, men han er ikke tilfreds med den økonomiske ramme på en halv million kroner.

Han henviser til, at Business Slagelse jo har fremlagt planer om et såkaldt city management kontor.

- Det skal ledes af en direktør og derudover have et par ansatte. Og så rækker det ikke med den halve million kroner. Der er brug for mindst en million kroner mere. Jeg mener også, at det bør være rimeligt, at Slagelse får mere end Skælskør og Korsør, da Slagelse jo er større, siger Kjerulff.

Han mener, at der er brug for at opruste i Slagelse på detailhandelsområdet, hvis man ikke skal komme bagud i forhold til andre byer som for eksempel Næstved.

- Vi kan jo se, at man i flere byer i Jylland bruger langt flere penge på området, siger Torben Kjerulff med henvisning til blandt andet Silkeborg og Vejle.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk