9. marts 2021
Slagelse Brand og Redning tog en drone i brug ved branden. Den sikrede en mere effektiv, målrettet slukning, lyder det fra indsatsleder.
gallery icon

Se billedserie

Slagelse Brand og Redning tog en drone i brug ved branden. Den sikrede en mere effektiv, målrettet slukning, lyder det fra indsatsleder.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byhus i flammer: Brandfolk med drone sikrede effektiv slukning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byhus i flammer: Brandfolk med drone sikrede effektiv slukning

Slagelse Brand og Redning måtte torsdag aften sende flere hold til Herluf Trollesvej i Slagelse, hvor et klassisk byhus - snarere en villa i flere etager indeholdende lejligheder - stod i flammer. Beboeren var til stede i den øverste lejlighed, da branden opstod, og han plus flere evakuerede naboer forlod hurtigt matriklen.

Slagelse - 15. januar 2021 kl. 06:44

Det var rettere tagkonstruktionen, der stod i lys lue, efter en rumbrand havde spredt sig, men hvad årsagen til branden er, kunne indsatsleder Jens Quitzau kun gisne om kort efter det i øvrigt ganske effektive slukningsarbejde, der stod på i et par timer.

Ved branden assisterede et dusin brandfolk, efter at man undervejs måtte »opnormere« styrken, som indsatslederen beskrev det.

Samtidig spillede en højtspecialiseret drone en afgørende rolle i det vindstille vejr.

- I gamle dage ville man skulle skille taget ad for at få slukket branden, men her brugte vi en drone, fortalte indsatslederen, som Sjællandske fangede kort efter, at slukningsarbejdet var ved vejs ende.

Dronen kan hjælpe med at gennemsøge for eksempel tagkonstruktioner, idet den med sit termiske kamera kan finde brandlommer og sikre en mere effektiv og hurtigere slukning.

- Og samtidig minimerer den brugen af vand og de skader, det måtte medføre, fordi vi kan gå målrettet ind og finde ud af, hvor det brænder, præciserede Jens Quitzau.

Foto: Byrd
Er det en god idé at udnævne politikere til ambassadører?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk