22. august 2019
Der var stor tilslutning til konferencen, der ses som startskuddet til arbejdet med at udvikle byernes butiksliv i en tid med stadig mere handel på nettet. Foto: Per Vagnsø
gallery icon

Se billedserie

Der var stor tilslutning til konferencen, der ses som startskuddet til arbejdet med at udvikle byernes butiksliv i en tid med stadig mere handel på nettet. Foto: Per Vagnsø
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Butiksejere skal bruge fordøren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Butiksejere skal bruge fordøren
Opdateret 22. marts 2019 kl. 09:15
Slagelse - 22. marts 2019 kl. 08:21
Af Per Vagnsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Administrerende direktør i Institut for Center-Planlægning (ICP), Per Nyborg, havde flere gode råd med til de omkring 150 deltagere i detailhandels-konferencen på Vilcon Hotel & Konferencegaard ved Slagelse. Blandt andet om nødvendigheden af aktiviteter i bymidterne.

arrow Læs også: Byliv: Sorte huller skal lukkes

Hvad angår selve butikkerne, rådede han indehaverne til nogle gange ligesom kunderne at gå ind ad fordøren i stedet for bagindgangen for at få et indtryk af, hvordan butikken præsenterer sig.

- Men det vigftigste af alt er, at alle aktører skal samarbejde og tage fælles ansvar. Der er brug for, at alle kræfter bakker op - også kommunen, lød det fra Per Nyborg.

Det er ICP, der har lavet den analyse af detailhandelen i Slagelse, Korsør og Skælskør, som var konferencens udgangspunkt, og som erhvervsforeningerne i de tre byer er gået i gang med at handle ud fra.

Selv om 10 dagligvarebutikker og 35 udvalgsvarebutikker er forsvundet siden 2011 slog Per Nyborg fast, at der ikke er tale om en katastrofal udvikling i kommunen.

- Men undgå yderligere at sprede tingene. Byg videre på bymidterne og sørg for, at der foregår noget i bymidterne. I skal udnytte byernes særkender og styrker, og udgangspunktet er ikke så ringe endda. I skal understøtte og fastholde de unikke butikker, sagde Per Nyborg med »Kræmmerhus« i Slagelse som eksempel.

Han rådede også til flere børneaktiviteter, og så slog han et slag for, at vandringen fra parkeringspaldser til butikker bliver en oplevelse.

Læs mere om arrangementet i Sjællandske fredag.

arrow Handels-analyse: Sats på Slagelse
23. februar 2019 kl. 07:30 Opdateret: kl. 11:55
arrow Pressede byer vil samarbejde
23. februar 2019 kl. 06:00 Opdateret: kl. 15:40
arrow Torvemestre binder bymidte sammen
01. februar 2019 kl. 05:50 Opdateret: kl. 19:51

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk