26. september 2020
De to udbrændte biler stod så langt fra hinanden, at politiet regner med, at begge brande er påsatte. Minibussen bruges af 12 udviklingshæmmede, mens personbilen tilhører en vikar, der var på arbejde på plejecenteret. Foto: Helge Wedel
gallery icon

Se billedserie

De to udbrændte biler stod så langt fra hinanden, at politiet regner med, at begge brande er påsatte. Minibussen bruges af 12 udviklingshæmmede, mens personbilen tilhører en vikar, der var på arbejde på plejecenteret. Foto: Helge Wedel
Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bus til udviklingshæmmede og vikars bil brændt af

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bus til udviklingshæmmede og vikars bil brændt af
Opdateret 10. oktober 2018 kl. 08:20
Slagelse - 09. oktober 2018 kl. 09:14
Af Helge Wedel

- Der var en farlig ballede. Vi kunne slet ikke sove!

arrow Læs også: Jublede over løsladelse men nu ryger boligen

Sådan lød det fra en af de 12 udviklingshæmmede beboere, da Sjællandske tirsdag morgen aflagde Bofællesskabet Motalavej på 3. sal over plejecenter Solbakken i Korsør et besøg for at høre nærmere om de to biler, der aftenen før udbrændte på parkeringspladsen ved plejecenteret.

»Balladen« var de mange udrykningskøretøjer og de blå blink, som bofællesskabets beboere kunne se fra deres værelser ved de brændende biler. En Hyundai-personbil og en minibus blev flammernes bytte. Sidstnævnte tilhører Bofællesskabet Motalavej,

- Vi har haft bilen i en del år. Der er plads til ni personer inklusiv chaufføren. Vi bruger bilen til udflugter og ture for vores beboere, ligesom den også er i brug, når de skal ledsages til for eksempel læge eller fodterapeut, siger Flemming Baadsgaard Kristensen til Sjællandske. Han er områdeleder for bofællesskabet.

Brandalarmen lød klokken 21.42 mandag aften. Vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi Stefan Jensen oplyser, at de to brande angiveligt begge er påsatte.

- Der er så langt mellem de to biler, så vi tror ikke, at ilden naturligt kan have spredt sig fra den ene bil til den anden. Derfor efterforsker vi sagen som forsætlig brandstiftelse, siger Stefan Jensen. Han beder vidner henvende sig til politiet på 114.

Sjællandske erfarer, at den udbrændte Hyundai-personbil tilhører en kvindelig vikar, der var på aftenvagt på Plejecenter Solbakken.

Bofællesskabets minibus er ligesom plejecenterets minibus ikke mærket på nogen måde, så man kan se, at bilerne bruges til transport af plejecenter-beboere og udviklingshæmmede.

- Det kunne da godt være, at vi skulle overveje at sætte skilt på vores bil, da det i bedste fald måske kan have en præventiv virkning, så man ikke brænder biler af, der komme nogle af samfundets svageste borgere til gode, siger Flemming Baadsgaard Kristensen.

arrow Ni måneders fængsel for brandstiftelse og trusler
21. februar 2019 kl. 15:04 Opdateret: kl. 15:09
arrow 20-årig vanekriminel tiltalt for busbrand
20. februar 2019 kl. 08:10 Opdateret: kl. 10:08
Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk