24. marts 2019
Region Sjælland og Slagelse Kommune deles om tilskuddet til bussen mellem Korsør og Stigsnæs. Regionen betaler mest, og dét tilskud falder væk, hvis regionsrådet vedtager spareplanen endeligt. Foto: Claus Bjørn
Region Sjælland og Slagelse Kommune deles om tilskuddet til bussen mellem Korsør og Stigsnæs. Regionen betaler mest, og dét tilskud falder væk, hvis regionsrådet vedtager spareplanen endeligt. Foto: Claus Bjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bus mister 2,8 mio. kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bus mister 2,8 mio. kroner
Slagelse - 12. oktober 2018 kl. 08:42
Af Per Vagnsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvis den nyeste udgave af Region Sjællands spareplan på busområdet bliver vedtaget af regionsrådet, forsvinder et tilskud på 2,8 millioner kroner til driften af rute 460. Det er langt hovedparten af tilskuddet til ruten, som er på i alt 3,3 millioner kroner.

Det offentliges tilskud til ruten mellem Korsør, Skælskør og Stigsnæs er i dag delt, så Region Sjælland betaler de 2,8 millioner til strækningen mellem Korsør og Skælskør, mens Slagelse Kommune bidrager med cirka en halv million til stykket mellem Skælskør og Stigsnæs.

Borgmester John Dyrby Paulsen (S) vil imidlertid ikke forholde sig til, om Slagelse Kommune vil gå ind og dække det beløb, der kommer til at mangle for at videreføre ruten i dens nuværende form. Ikke endnu. Han vil først have møde med partifællen Heino Knudsen, der er regionsrådsformand.

Regionens udvalg for trafik, infrastruktur og miljø, der nu er landet på et spareforslag, som regionsrådet skal tage endelig stilling til 5. november, har - efter det første, nu kasserede sparekatalog, som blandt andet nedlagde rute 470R mellem Skælskør og Slagelse - blandt andet lagt vægt på at friholde busser til og fra uddannelsesinstitutioner.

Et andet kriterie for udvalget har været, at »ruter, der nedlægges, bør i videst muligt omfang primært dække lokale behov, således at kommunerne har incitament til at videreføre driften«.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk