24. oktober 2020
Ejeren af »Den Gyldne Ko«, Dannie Krogsgaard Rasmussen, modtog torsdag en bøde på 5000 kroner for vildledende markedsføring. Han betaler den, selv om han ikke er enig i Fødevarestyrelsens fortolkning af markedsføringsloven.  Foto: Lasse Antonsen
Ejeren af »Den Gyldne Ko«, Dannie Krogsgaard Rasmussen, modtog torsdag en bøde på 5000 kroner for vildledende markedsføring. Han betaler den, selv om han ikke er enig i Fødevarestyrelsens fortolkning af markedsføringsloven. Foto: Lasse Antonsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: »Burger-konflikt« er afsluttet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

»Burger-konflikt« er afsluttet

- Det var et stille og roligt retsmøde, og vi fik en god snak. Men jeg må indrømme, at jeg ikke er blevet meget klogere på lovgivningen, siger indehaver af »Den Gyldne Ko« i Korsør, Dannie Krogsgaard Rasmussen til Sjællandske.

Slagelse - 16. oktober 2020 kl. 08:15
arrow Læs også: Podcast sammen med andre: Det bliver uhyggeligt

Til gengæld er han blevet 5000 kroner fattigere.

Avisen træffer ham på telefonen på vej hjem fra Retten i Næstved, hvor han tidligere torsdag var tilsagt at møde i en sag om vildledende markedsføring.

Sidste år reklamerede Den Gyldne Ko med en »Hereford Burger«, selv om den ifølge Fødevarestyrelsen kun indeholdt to procent Hereford-kød.

Derfor fik restauranten en sur smiley og en bøde på 5000 kroner.

- Men selv i retten kunne repræsentanten fra Fødevarestyrelsen ikke forklare, hvor mange procent Hereford-kød, en burger skal indeholde, før den må kaldes en Hereford Burger, siger han til Sjællandske.

Ikke beskyttet varemærke
Han har for længe siden undersøgt, hvorvidt navnet »Hereford« var et beskyttet varemærke. Og det var det ikke, lærte han.

- På samme måde som en Pariserbøf jo ikke er lavet i Paris og en Københavnerstang ikke er lavet i København. Derfor mente jeg ikke, der var noget galt i at kalde vores burger for en Hereford Burger, siger han.

Men det mente både Fødevarestyrelsen - og altså nu også Retten i Næstved.

Dannie Krogsgaard Rasmussen har for længst ændret navnet til »Husets Burger« - og han har også indvilget i at betale bøden.

- Som jeg oplever det, er reglerne på området meget uklare, og det viste retsmødet jo også. Men nu betaler jeg bøden, så vi kan komme videre, slutter han.

-kim

arrow Sjællandsk direktør fængslet for svindel med hjælpepakke
16. oktober 2020 kl. 13:18 Opdateret: kl. 13:18
arrow Røveri mod brugser giver fængselsstraffe
16. oktober 2020 kl. 12:29 Opdateret: kl. 12:29
arrow Fængslet for organiseret narkosalg
15. oktober 2020 kl. 14:43 Opdateret: kl. 14:43
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk