4. juli 2020
Et snævert flertal vedtog mandag aften budgettet for Slagelse Kommune. Der er dog flere tal end reelle svar, mener medarbejdere.
Et snævert flertal vedtog mandag aften budgettet for Slagelse Kommune. Der er dog flere tal end reelle svar, mener medarbejdere.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Budget uden arbejdsglæde: Medarbejdere bekymrer sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Budget uden arbejdsglæde: Medarbejdere bekymrer sig
Opdateret 29. oktober 2019 kl. 08:05
Slagelse - 29. oktober 2019 kl. 06:00
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nej til fyringer. Det er en garanti, som ikke underligt behager ansatte i Slagelse Kommune, hvis økonomi i de kommende år er »stærkt udfordret«, som flere politikere benævner det.

arrow Læs også: Kursen er sat i Slagelse: Budget vedtaget

Hvad der imidlertid ikke ligefrem tiltaler dem, er det organisationsprojekt, der er i gang, krydret med byrådsflertallets såkaldt fleksible ansættelsesstop i den centrale administration samt besparelser på driften svarende til 36 millioner kroner. Et tal, der vokser til 72 i 2023.

Det skriver Sjællandske.

Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten og Liberal Alliance vedtog nemlig mandag aften den budgetaftale, de skrev under på for en uge siden. Og den vækker bekymring og efterlader ansatte med flere spørgsmål end svar, fremgår det af de høringssvar, der er blevet givet.

- Det er et varsel, der kan medføre utryghed for ansatte i kommunen de næstkommende år, lyder det blandt andet fra medarbejdere, der i forhold til ansættelsesstoppet ikke vil kunne se, hvor der kan frigøres plads og ressourcer til flere opgaver hos de medarbejdere, der er en del af kontorerne i dag.

- Yderligere reduktioner øger arbejdspresset og kan medføre øget arbejdsmiljørelateret sygefravær eller fratrædelse af dygtige kolleger til skade for organisationen, lyder det i den digre stak høringssvar.

- Staben har forståelse for det politiske ønske om at indhente besparelser gennem ansættelsesstop, frem for personalereduktioner. Vi ser dog med bekymring på det foreslåede fleksible ansættelsesstop da fratrædelser rammer organisationen tilfældigt og dermed kan virke hindrende for opgaveløsningen, skriver Stab for Ledelse, Udvikling og HR.

Staben for Økonomi og Digitalisering anfører i sit høringssvar, at man i forvejen er blandt de billigst drevne kommuner, når talen falder på den centrale administration. 80 millioner kroner under landsgennemsnittet.

Flere panderynker skyldes i den forbindelse, at man ikke kan se, hvilke opgaver der ikke skal løses. I forvejen er det indimellem svært at få enderne til at mødes.

- Vi føler grundlæggende, at der er en manglende forståelse for, hvor vigtigt arbejdet i den centrale del af organisationen er, bemærkes det.

Der mangler samtidig, og kort sagt, klare svar og udmeldinger om, hvad der skal ske. Det bemærkes også, at der mangler »arbejdsglæde« i aftalen.

- Vi går fortsat ud fra, at der i Slagelse Kommune arbejdes med arbejdsglæde, skriver blandt andre repræsentanter i hjemmeplejen, der så at sige er talerør for nogle af kommunens allervarmeste hænder.

arrow Byrådsmedlem fik hvad han ønskede og sikrede budgetaftale
23. oktober 2019 kl. 06:00 Opdateret: kl. 22:19
Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk