13. december 2017
To unge mænd - særligt en 16-årig dreng - risikerer ubetingede fængselsstraffe for en lang række kriminelle forhold. Et alenlangt anklageskrift indeholder blandt andet indbrud, tyveri og trusler. Den ene sidder i retten for indbrud hos et ældre ægtepar i Korsør.
To unge mænd - særligt en 16-årig dreng - risikerer ubetingede fængselsstraffe for en lang række kriminelle forhold. Et alenlangt anklageskrift indeholder blandt andet indbrud, tyveri og trusler. Den ene sidder i retten for indbrud hos et ældre ægtepar i Korsør.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Brød ind hos sovende ægtepar: Unge risikerer hårde straffe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brød ind hos sovende ægtepar: Unge risikerer hårde straffe
Slagelse - 07. oktober 2017 kl. 06:00
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Udover ofte at skride fra benzinregninger på flere hundrede kroner har de også stjålet biler og scootere. De har tilmed kørt uden kørekort, da de ikke engang den dag i dag er myndige, ligesom de har truet folk med tæv og det, der er værre.

De værste af de over et halvt hundrede forhold, som primært en 16-årig dreng fra Korsør tiltales for ved Retten i Næstved på mandag, er dog indbruddene, som i hvert fald for de forurettede giver men for livet.

Den nu varetægtsfængslede dreng har sammen med to kumpaner, hvoraf den ene - en jævnaldrende dreng fra lokalområdet - også sidder på anklagebænken, brudt ind på flere adresser, herunder på både Bragesvej og Frejasvej i Korsør, men også i ejendomme i Kalundborg-området, hvor der er stjålet såvel fiskegrej som elektronik.

Alle indbruddene er sket fra februar til juni i år, og den ene gang gik det ud over et ældre, 74-årigt ægtepars, hvor der blev stjålet kontanter, telefoner og en bærbar pc. Det var den 20. februar i år.

Netop på Frejasvej var ægteparret hjemme, da tre unge, hvoraf kun den ene pågrebne drenge mangler at stå til regnskab ved retten, brød ind omkring klokken fire om natten og lyste på det sovende par.

- Det er ganske forfærdeligt bagefter. Lige da det skete, så reagerede jeg ved at råbe meget højt: »hvad fanden laver du her«, mens min mand hurtig kom ud af sengen og på bare fødder løb efter tyven, der smed et koben fra sig, fortalte kvinden til Sjællandske nogle dage efter indbruddet, som øjensynligt var ganske nøje planlagt.

I hvert fald havde en mistænkelig bil kørt rundt i nabolaget i tiden op til. Det var i øvrigt også i den periode, flere andre ejendomme havde ubudne gæster indenfor. De indbrud tiltales den 16-årige, tidligere omtalte dreng også for.

De to, som sidder på anklagebænken mandag, har siddet varetægtsfængslet siden den 24. juni, og den ene er allerede blevet dømt for en stribe forhold.

Ifølge anklager Ulrik Birk Godtfredsen, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, kræves der ubetingede fængselsstraffe.

- Set i lyset af de mange forhold er det klart ubetingede fængselsstraffe, vi går efter. At de har været fængslede så længe allerede, siger også noget om alvoren, siger han.

Retssagen starter mandag og er planlagt til at vare tre dage.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk