17. maj 2021
Byrådets medlemmer i fællessang ved aftenens møde, hvor de fleste da også var enige om det meste for en gangs skyld. Ihvertfald hvad budgettet angik. Foto: Arne Svendsen
Byrådets medlemmer i fællessang ved aftenens møde, hvor de fleste da også var enige om det meste for en gangs skyld. Ihvertfald hvad budgettet angik. Foto: Arne Svendsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bred flertal vedtager budget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bred flertal vedtager budget
Slagelse - 10. oktober 2017 kl. 06:27
Af Arne Svendsen

Samarbejdets budget kaldte V-gruppeformand Knud Vincents det budget, som et stort flertal vedtog ved 2. behandlingen mandag.

arrow Læs også: Dyrt køb af DSB-grund gav debat

Og sandt er det jo, at byrådets tre største partier, Venstre, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti her er gået sammen med SF om et forlig, som også blev bakket op af Michael Gram fra Fair Balance. Det er således kun Liberal Alliance, der melder fra på grund af skattestigningen, Jens Jørgensen, Tonny Borgstrøm og Enhedslistens to medlemmer, i alt 6 af byrådets 31 medlemmer, der står udenfor forliget.

- Vi håber samarbejdet kan blive bredt i næste periode, sagde Ann Sibbern, DF, der også glædede sig over de afsatte penge til svømmehallerne.

John Dyrby Paulsen (S) sagde, at man fra socialdemokraternes side vil arbejde videre på at styrke kommunens økonomi, så der kan blive råd til flere anlæg.

- Det vigtigste er at budgettet holdes. Kassen er tom, så der er ikke råd til, at det ikke sker igen, sagde Dyrby Paulsen med reference til den måde budgettet for 2017 var ved at køre af sporet på i foråret.

Knud Vincents glædede sig over, at det var lykkedes at undgå en stigning i grundskylden og en indførelse af dækningsafgift.

- Skatteforhøjelse er ikke Venstres politik, men vi bakker op om, at alle værktøjer kommer i brug, for at få balance i økonomien, sagde Vincents.

Helle Blak fra SF glædede sig over skatteforhøjelsen og glædede sig også over, at det var lykkedes at undgå nogle besparelser på børne og ungeområdet.

Villum Christensen, LA, rettede i et længere indlæg en kras kritik af kommunens økonomiske kurs, ikke mindst det sidste år.

Han kritiserede, at der ikke var sket noget omkring Aqua Park projektet, trods løfter om det modsatte fra borgmesteren.

- Kan vi denne gang tro på tallene? Er der nogen der har overblikket og ved hvad der foregår?

Er der nogen herinde der vil lægge en månedsløn på, at der ikke kommer nye overskridelser, inden året udgang. Næppe, lød det fra Villum Christensen, der flere gange sagde, at han jo bare blev kaldt en ballademager, når han gjorde opmærksom på ting han fandt helt uhensigtsmæssige i kommunen.

arrow 24 ændringsforslag til kommune-budget i aften
09. oktober 2017 kl. 06:41 Opdateret: kl. 00:04
Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk