
En tredje bølge skal for alt i verden undgås. Derfor satses der i Slagelse Kommune på endnu flere testcentre, heriblandt i kommunens forsamlingshuse. Borgmester anerkender folks snart »tyndslidte« tålmodighed.
Det kan ikke blive ved. Men hvis smittetrykket ryger i en forkert retning, som var virkeligheden i sidste uge, er der ikke andet for end at fortsætte nedlukningen.
Heldigvis, siger borgmester John Dyrby Paulsen (S), går det igen nogenlunde i Slagelse, og med et faldende incidenstal for denne uges vedkommende, er det helt legitimt at lede efter lyset for enden af corona-tunnellen.
- Jeg ville meget gerne åbne mere. Det skal bare være fornuftigt, og vi skal altså også huske at sikre, at vi undgår en tredje bølge. Vi tørster nok alle efter en genåbning, men vi skal se, hvor det kan ske, mens vi samtidig passer på. Det ville være dumt at kaste det hele på gulvet, lyder det fra rådhuset, hvor blikket er stift rettet mod netop antallet over coronasmittede.
Han håber imidlertid, at der snart kan ske en form for yderligere genåbning. Det afhænger dog af smittetal og udviklingen.
- Nogle gange når jeg køber ind i Bilka, er der mange mennesker, og de følger retningslinjerne. Vi burde måske også snart se på Vestsjællandscentret, hvor det måske kan lade sig gøre. Det må tiden vise, siger han.
Det er fortsat gruppen af 50-65-årige, der er hårdest ramt i Slagelse. Men faktisk er hele aldersspektret i brug, når smittede skal inddeles i en tabel.
Den yngste smittede er således 1 år, mens den ældste - som var status fredag - er 84 år.
Derfor mener borgmesteren også, at der er rationale i at byde ind med flere lokationer for testcentre i regi af Falck. Faktisk har Slagelse Kommune i forhold til myndighederne budt ind med 19 mulige, og de fleste vil formentlig blive godtaget.
Det gælder eksempelvis i forsamlingshuse, der for tiden ligger brak som så meget andet i samfundet, ligesom boligområder har et særligt fokus.
- Forsamlingshuse kan sagtens rumme testfaciliteter, og nej, vi skal ikke udskamme folk i vores større boligområder. Det er dog vigtigt, at vi ser på forholdene og lærer af erfaringen fra andre steder. Vi kan se, hvor hurtigt det kan gå ved et smitteudbrud i en institution eller i et område, hvor folk bor tæt, siger borgmesteren, der håber på så mange og spredte teststeder som muligt.
Han nævner i flæng kommunens tre købstæder, mens også mindre landsbyer, hvor eksempelvis et forsamlingshus kunne udgøre arenaen.
Senest åbnede man testcenter i Rytterstaldstræde på den gamle brandstation, men det er nu rykket til Nordhallen.
Samtidig lægger man fra kommunalt hold mærke til, at der på visse tidspunkter ikke er lige så mange, der lader sig teste.
- Vi er fleksible, så er der ikke efterspørgsel på et enkelt tidspunkt, så må vi finde ud af, hvordan det kan løses ellers. Vi er også en pendlerkommune, så vi må også sørge for, at der testmuligheder ved arbejdstids ophør, siger han og dvæler ved anbefalingen om, at alle lader sig teste to gange om ugen. En dag i løbet af ugen samt i weekenden.
Her bemærker han desuden, at det nu er de små vatpinde, der bruges udover PCR-testen ved sygehuset.
- Det er ikke så ubehageligt, som flere nok har haft det med den anden og længere vatpind, siger han.
Kommentarer
Vi ønsker en åben og livlig debat på sn.dk, og opfordrer alle til at kommentere, udveksle viden og stille spørgsmål. Debatten skal foregå i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen fjerner indlæg, der ikke lever op til SN.dks retningslinjer og gældende lovgivning. Se retningslinjerne her
06:00 | Miljøbevidst motorsav |
00:01 | Lav din egen gratis flis |