13. april 2021
Borgmester John Dyrby Paulsen (S) håber, at der kan genåbnes mere inden for kort. Det afhænger dog af smittetallene. Foto: Jens Wollesen
Borgmester John Dyrby Paulsen (S) håber, at der kan genåbnes mere inden for kort. Det afhænger dog af smittetallene. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester vil genåbne mere: Kortere vatpinde og testcentre i forsamlingshuse skal hjælpe på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester vil genåbne mere: Kortere vatpinde og testcentre i forsamlingshuse skal hjælpe på vej

En tredje bølge skal for alt i verden undgås. Derfor satses der i Slagelse Kommune på endnu flere testcentre, heriblandt i kommunens forsamlingshuse. Borgmester anerkender folks snart »tyndslidte« tålmodighed.

Opdateret 06. marts 2021 kl. 19:43
Slagelse - 06. marts 2021 kl. 08:10
Af Carsten Lysdal

Det kan ikke blive ved. Men hvis smittetrykket ryger i en forkert retning, som var virkeligheden i sidste uge, er der ikke andet for end at fortsætte nedlukningen.

Heldigvis, siger borgmester John Dyrby Paulsen (S), går det igen nogenlunde i Slagelse, og med et faldende incidenstal for denne uges vedkommende, er det helt legitimt at lede efter lyset for enden af corona-tunnellen.

- Jeg ville meget gerne åbne mere. Det skal bare være fornuftigt, og vi skal altså også huske at sikre, at vi undgår en tredje bølge. Vi tørster nok alle efter en genåbning, men vi skal se, hvor det kan ske, mens vi samtidig passer på. Det ville være dumt at kaste det hele på gulvet, lyder det fra rådhuset, hvor blikket er stift rettet mod netop antallet over coronasmittede.

Han håber imidlertid, at der snart kan ske en form for yderligere genåbning. Det afhænger dog af smittetal og udviklingen.

- Nogle gange når jeg køber ind i Bilka, er der mange mennesker, og de følger retningslinjerne. Vi burde måske også snart se på Vestsjællandscentret, hvor det måske kan lade sig gøre. Det må tiden vise, siger han.

Håber på flere teststeder

Det er fortsat gruppen af 50-65-årige, der er hårdest ramt i Slagelse. Men faktisk er hele aldersspektret i brug, når smittede skal inddeles i en tabel.

Den yngste smittede er således 1 år, mens den ældste - som var status fredag - er 84 år.

Derfor mener borgmesteren også, at der er rationale i at byde ind med flere lokationer for testcentre i regi af Falck. Faktisk har Slagelse Kommune i forhold til myndighederne budt ind med 19 mulige, og de fleste vil formentlig blive godtaget.

Det gælder eksempelvis i forsamlingshuse, der for tiden ligger brak som så meget andet i samfundet, ligesom boligområder har et særligt fokus.

- Forsamlingshuse kan sagtens rumme testfaciliteter, og nej, vi skal ikke udskamme folk i vores større boligområder. Det er dog vigtigt, at vi ser på forholdene og lærer af erfaringen fra andre steder. Vi kan se, hvor hurtigt det kan gå ved et smitteudbrud i en institution eller i et område, hvor folk bor tæt, siger borgmesteren, der håber på så mange og spredte teststeder som muligt.

Han nævner i flæng kommunens tre købstæder, mens også mindre landsbyer, hvor eksempelvis et forsamlingshus kunne udgøre arenaen.

Senest åbnede man testcenter i Rytterstaldstræde på den gamle brandstation, men det er nu rykket til Nordhallen.

Vatpinde og flere tider

Samtidig lægger man fra kommunalt hold mærke til, at der på visse tidspunkter ikke er lige så mange, der lader sig teste.

- Vi er fleksible, så er der ikke efterspørgsel på et enkelt tidspunkt, så må vi finde ud af, hvordan det kan løses ellers. Vi er også en pendlerkommune, så vi må også sørge for, at der testmuligheder ved arbejdstids ophør, siger han og dvæler ved anbefalingen om, at alle lader sig teste to gange om ugen. En dag i løbet af ugen samt i weekenden.

Her bemærker han desuden, at det nu er de små vatpinde, der bruges udover PCR-testen ved sygehuset.

- Det er ikke så ubehageligt, som flere nok har haft det med den anden og længere vatpind, siger han.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk