8. august 2020
Ni stående udvalg, der overlapper hinanden, er ikke vejen frem. Det mener flertal bag borgmester John Dyrby Paulsen (S), som lægger op til at ændre styrelsesvedtægten og dermed samarbejdsaftalen, der blev indgået i december.
Ni stående udvalg, der overlapper hinanden, er ikke vejen frem. Det mener flertal bag borgmester John Dyrby Paulsen (S), som lægger op til at ændre styrelsesvedtægten og dermed samarbejdsaftalen, der blev indgået i december.
Foto: Thomas Olsen +45 20471567
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester varsler at ophæve samarbejdsaftale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester varsler at ophæve samarbejdsaftale
Slagelse - 10. marts 2018 kl. 06:00
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

»Alle partier er enige om at indgå i en bred konstituering pr. 8/12-2017, og derfor har partierne udarbejdet denne samarbejdsaftale.«

arrow Læs også: Gruppeformand undrer sig: - Hvorfor dette hastværk?

Sådan lyder indledningen i den aftale om et bredt politisk samarbejde i kølvandet på kommunalvalget i november, som samtlige partier i Slagelse Byråd indgik, da John Dyrby Paulsen (S) blev borgmester.

Allerede nu synes det brede samarbejde dog at smuldre, erfarer Sjællandske.

I en mail udsendt til flere gruppeformænd i Slagelse Byråd, som Sjællandske har fået indsigt i, varsler borgmesteren, at valggruppen bag ham - Socialdemokratiet, SF, Liberal Alliance og Enhedslisten - vil revurdere samarbejdsaftalen, rettere ændre i styrelsesvedtægten, da eksempelvis antallet af udvalg efter sigende ønskes reduceret.

Det er i hvert fald en drøftelse, der pågår i skrivende stund. I denne weekend nærmere præcist. Der er dog intet fordækt, lyder det.

Anledningen er tilsyneladende »snitfladeudfordringer« mellem udvalgene og det, at flere udvalg på det seneste har behandlet de samme sager, hvilket virker uhensigtsmæssigt.

Det er derfor dels opgavefordelingen, dels antal af udvalg og deres medlemmer, der efter sigende drøftes pt.

Det er imidlertid relevant at nævne, at flere af de udvalg, hvori der angiveligt opleves problemer med »dobbeltbehandling« af punkter, har formænd fra enten Venstre, Dansk Folkeparti eller Radikale Venstre. Altså de partier, der ikke er bag John Dyrby Paulsen.

Ifølge kritikere, herunder Venstres gruppeformand, Knud Vincents, er det uhørt, at man allerede - tre måneder efter indgåelse af samarbejdsaftalen - vil drøfte en ændring, som reelt kan koste formandsposter, idet der måske bliver færre udvalg.

- Det undrer mig, at han vil ud at ændre noget allerede før sit 100-dages jubilæum. Vi har haft så få møder, at man nærmest ikke kan komme til den konklusion endnu, at man arbejder hen over hinandens kompetenceområder. Det må være baseret på meget få opgaver så, siger Knud Vincents, der i øvrigt hæfter sig ved timingen og den detalje, at borgmesteren og flertalsgruppen angiveligt vil presse det igennem nu.

- I en tid, hvor ledende medarbejdere fyres eller siger op, kan jeg ikke se, at der er brug for en ændring af styrelsesvedtægten, siger han.

Læs mere i Sjællandske lørdag.

arrow Bliver sidste punktum sat i brintsagen?
15. marts 2018 kl. 07:03 Opdateret: kl. 16:08
arrow Villum skal have 30.000 kr. af Sibberns vederlag
15. marts 2018 kl. 07:00 Opdateret: kl. 06:09
arrow Vil skære i udvalg og poster: Læs dele af udkast her
14. marts 2018 kl. 21:26 Opdateret: kl. 21:35
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk