19. marts 2019
- Jeg har ingen problemer med det, vi har ændret. Det havde jeg ikke dengang, og det har jeg ikke nu, siger John Dyrby Paulsen.
- Jeg har ingen problemer med det, vi har ændret. Det havde jeg ikke dengang, og det har jeg ikke nu, siger John Dyrby Paulsen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester om stævning: - De har ikke noget at have det i

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester om stævning: - De har ikke noget at have det i
Slagelse - 10. juli 2018 kl. 13:56
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Borgmester John Dyrby Paulsen (S) må nu ikke alene kæmpe mod et borgerligt mindretal i byrådet. Han skal også berede sig på at møde op i retssalen, fordi Venstre, Dansk Folkeparti og De Radikale har stævnet Slagelse Kommune efter omdiskuteret ændring af styrelsesvedtægten og efterfølgende omkonstituering i marts.

arrow Læs også: Kommunens advokat kræver en halv million - indtil videre

En tur i vidneskranken tager han dog gerne, påpeger John Dyrby Paulsen (S).

- Jeg har ingen problemer med det, vi har ændret. Det havde jeg ikke dengang, og det har jeg ikke nu, fortæller han til Sjællandske, efter at avisen tirsdag kunne berette om oppositionens stævning.

Ifølge John Dyrby Paulsen (S), som vel nok bliver nøgleperson i vidneskranken, når retten måtte beramme sagen, er oppositionen selv uden om, at det gik, som det gik, da partierne blev sat uden for indflydelse.

Han mener, ligesom han gjorde i marts, at det er snitfladeproblemer mellem udvalgene, der var anstødsstenen til en ændring af styrelsesvedtægten. Som den saglige grund.

Men oppositionen bød sig ikke til i den efterfølgende proces frem mod den endelige, formelle beslutning om en ændring, der endte med at koste Venstre, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre samtlige fem formandsposter og flertallet i flere udvalg.

En »politisk udrensning« har sagsøgerne selv forklaret det.

- De har ikke noget at have det i. De kunne have fortalt, hvilke udvalg de ville have, og jeg har altså også mails og sms'er fra dem om, hvad de mener og ikke mener. Og det er svært at forhandle, hvis de intet byder ind med, konstaterer borgmesteren, som dog modsiges af dem, der nu stævner Slagelse Kommune.

.
- Han har selv sagt, at han var klar til at stå på mål, så det får vi nu afprøvet. Og selvfølgelig tror vi, at vi kan vinde. Ellers havde vi ikke rejst sagen, siger Venstre-gruppeformand Knud Vincents.

Læs mere i Sjællandske tirsdag og i morgen onsdag.

arrow Borgmester: Penge til Kammeradvokat er godt givet ud
21. august 2018 kl. 12:00 Opdateret: kl. 20:14
arrow Stævnet kommune hyrer statens advokat - skatteyderne betaler
21. august 2018 kl. 06:00 Opdateret: kl. 20:11
arrow Advokat bag stævning: - Borgmester modsiger sig selv
10. juli 2018 kl. 10:20 Opdateret: kl. 10:20

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk