16. oktober 2021
Et eventuelt skifte i udvalgsformandsstolen kan komme på tale, hvis ikke striden lægges til side, og Steen Olsen får lov at fortsætte som socialdemokrat i byrådet.
Et eventuelt skifte i udvalgsformandsstolen kan komme på tale, hvis ikke striden lægges til side, og Steen Olsen får lov at fortsætte som socialdemokrat i byrådet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester finder sig ikke i mere: Politiker på vej ud håber på forsoning inden skæbnetime

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Borgmester finder sig ikke i mere: Politiker på vej ud håber på forsoning inden skæbnetime

Socialdemokraten Steen Olsen står til en eksklusion for illoyalitet. I hvert fald ifølge sin borgmester og politiske leder, John Dyrby Paulsen (S). Om han kan fortsætte som udvalgsformand, er uvist.

Slagelse - 13. maj 2021 kl. 20:00
Af Carsten Lysdal

Et flertal i den socialdemokratiske byrådsgruppe går ind for et mistillidsvotum til partifælle og byrådsmedlem Steen Olsen.

arrow Læs også: Fæller blev fjender: Flertal i borgmesterparti smider mangeårigt medlem på porten

Udsat generalforsamling er nu programsat til den 26. maj, hvor punktet om førnævntes fremtid skal drøftes, og indtil da er det sparsomt med kommentarer.

Gruppeformand Sofie Janning har ingen bemærkninger til sagen, lyder det. Det har kredsformand Tony Bomholt Rasmussen i øvrigt heller ikke.

Steen Olsen, der også er formand for udvalget for specialiserede borgerindsatser, håber fortsat på en mindelig løsning, hvor han ikke mindst kan fortsætte som socialdemokrat i byrådet.

- Jeg er skam socialdemokrat, og det vil jeg fastholde, til jeg skylles ud - og så vil jeg ind igen. Jeg undrer mig over, hvorfor den her sag ikke kan bilægges, og vi kan komme videre, siger Steen Olsen, der med 45 års medlemskab betragter sig selv som et barn af Socialdemokratiet.

- Og jeg undrer mig over, hvordan man kan bruge en sådan sag, hvor kritikpunkter ikke holder vand, til at smide mig ud. Jeg håber fortsat, at vi kan fortsætte sammen, siger Steen Olsen.

Beskyldes for illoyalitet

Det er blandt andre borgmester John Dyrby Paulsen (S), som vil have Steen Olsen ud. I hvert fald kunne han ikke anbefale hans opstilling til byrådsvalget, da netop Steen Olsen meldte sit kandidatur først på året.

- Det er jo en falliterklæring for partiet, men også for John og mig, hvis ikke vi får gjort det her ordentligt, siger han.

Det er blandt andet en vandløbssag, hvor Steen Olsen klagede til tilsynet over borgmesteren og sit eget flertal, et forslag om fokus på ungeområdet i Skælskør, hvor Steen Olsen annoncerede en række tiltag sammen med Venstre og Radikale Venstre, samt at han skulle have »trukket tæppet væk« under borgmesteren i forbindelse med budgetforhandlingerne, der er kernen.

Her anklages Steen Olsen for illoyalitet, og den adfærd, han har udvist, »tolerer jeg ikke,« lød det forleden fra John Dyrby Paulsen. Med henvisning til, at Steen Olsen i praksis undsagde og kritiserede processen og mangel på inddragelse i efteråret.

Her bemærker Steen Olsen dog, at folk som Jørgen Grüner (SF), der ligeledes har klaget over borgmesteren til tilsynet og endda ikke gik med i budgettet, men foreslog et alternativ med Venstre og Radikale Venstre, fortsat er udvalgsformand i miljø-, plan- og landdistriktsudvalget.

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk